Arhitekti rada superdroša bunkura dizainu Tesla faniem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/modern_house_spb

Kad pērnā gada nogalē Īlons Masks nāca klajā ar futūristisko militārā tipa automobili, daudzi interneta vidē iesmēja par tā savdabīgo dizainu. Tagad kāds krievu arhitektu birojs ir izveidojis bunkuru jeb mašīnai pieskaņotu garāžu. 

Pērn elektromašīnu ražotājs "Tesla" nāca klajā ar jaunas automašīnas dizainu - ar elektrību darbināmu pikapu ar nosaukumu "Cybertruck". Jaunās automašīnas dizains prezentācijas laikā tā pārsteidzis skatītājus, ka tie vēl ilgi nevarējuši saprast, vai "Telsa" dižgars Īlons Masks āzē publiku, vai tiešām izrāda īstās automašīnas dizainu. 

Kāds Sanktpēterburgā bāzēts arhitektu birojs "Modern House" ir radījis automašīnai pielāgotu garāžu un bunkuru vienlaicīgi, kas spētu pasargāt iemītniekus no zombiju apokalipses. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modern House (@modern_house_spb) on

Savdabīgā celtne imitē uzņēmuma "Tesla" elektromašīnu "Cybertruck" - arī pati ēka ir veidota nestandarta formā un tās fasādi klāj metāliska fasāde, bet ēkas nosaukumā ir jaušama automašīnas ietekme, proti, to sauks par "CyberHouse". Arhitektu birojs min, ka nelielais bunkurs būs aptuveni 92 kvadrātmetrus plašs un tajā krīzes situācijā būs iespējams patverties līdz pat septiņiem cilvēkiem, vēsta portāls "CNN". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modern House (@modern_house_spb) on

"Izstrādājot "CyberHouse" prototipu, mēs pamatā izmantojām moderno atomzemūdeņu izstrādes principu - arī šī ēka sastāv no vairākiem aizsargslāņiem," tā portālam skaidroja arhitektu biroja "Modern House" galvenais arhitekts Alekss Viževskis. "Vairāku slāņu aizsardzība nodrošina ideālu patvērumu no jebkāda tipa katastrofām."  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modern House (@modern_house_spb) on

Bunkurā ir ierīkota ūdens un gaisa attīrīšanas iekārta, medpunkts, bet elektrību ražotu solārie paneļi un vēja turbīnas, kas nozīmē, ka iemītnieki patvērumā var nodzīvot pat veselu gadu. Taču, kamēr pasauli neplosa zombiji vai smagas kataklizmas, "CyberHouse" īpašnieki var baudīt elegantu āra terasi un miniatūro peldbaseinu.  

Arhitekti paredz, ka šāda tipa bunkuri varētu piesaistīt Krievijas, ASV un Spānijas klientus. Jāteic, ka automašīnas "Cybertruck" dīvainais dizains tika asi kritizēts interneta vidē, tomēr, par spīti negatīvajām piezīmēm, "Tesla" dibinātājs Īlons Masks atklāja, ka jau trīs dienas pēc mašīnas prezentācijas uzņēmums saņēma 146 000 mašīnu pasūtījumus. Šobrīd "Cybertruck" automašīnu ir iegādājušies vai pasūtījuši aptuveni 250 000 cilvēku visā pasaulē. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu