Latvijas Radio bigbends izziņo pieteikšanos uz dalību unikālā ierakstā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Radio bigbends
Latvijas Radio bigbends Foto: publicitātes

29. un 30. janvārī Spīķeru koncertzālē Latvijas Radio bigbends kopā ar mūzikas izdevniecību “Jersika Records” īstenos sen lolotu sapni – veiks analogu Kārļa Vanaga oriģinālmūzikas ierakstu, kas pēcāk tiks izdots vinila plates formātā.

Lai radītu īpašu atmosfēru, ieraksta procesu ir aicināts izbaudīt apmēram 120 klausītājiem, iepriekš piesakoties (skat. informāciju zemāk). Tas gan gala ierakstam un tā skanējumam, gan pašam procesam piešķirs unikālu noskaņu.

Tiks ieskaņota Latvijas Radio bigbenda muzikālā vadītāja Kārļa Vanaga oriģinālmūzika ar nosaukumu “Identitātes”.

"Katrs skaņdarbs šajā programmā ir kā mūzikā izteikts apstāklis, īpašība vai izpausme, kas kā kopums veido identitāti,” saka Vanags. Viņš arī piebilst, ka, “izmantojot analogo pieeju, ierakstam tiek piešķirts šai metodei raksturīgais “siltais” skanējums, kā arī tas atspoguļo patieso tā brīža interpretāciju, jo ieskaņojums tiek veikts vienā piegājienā bez rediģēšanas iespējām.”

“Jersika Records” dibinātājs Mareks Ameriks uzsver šā notikuma nozīmi: “Jau iepriekš biju sadarbojies ar bigbenda mūziķiem un loloju ideju par bigbenda ierakstu. Kad uzzināju, ka Kārlis Vanags rada savu oriģinālmūziku, piedāvāju to iemūžināt. Esmu ļoti pagodināts, ka šī nozīmīgā programma tiks ierakstīta tieši “Jersika Records” paspārnē.”

Jāpiebilst, ka Mareks grupas Satellites LV sastāvā ar Vanagu sadarbojies dziesmas "Ego uguņo" ierakstā 2013. gadā.

Video: "Satellites LV" studijā ar Kārli Vanagu. 

Ierakstu koncertos kā viessolisti pieaicināti saksofonists Gints Pabērzs un taustiņinstrumentālists Atis Andersons, kurš spēlēs “Hammond” ērģeles, kas nav tradicionāls bigbendu mūzikas instruments. Ieraksta un koncertu tapšanā piedalās arī skaņu inženieris Mārtiņš Saulespurēns, leģendāro mikrofonu un tehnikas uzņēmuma “Blue Microphones” radītājs un dibinātājs (viņa tehniku un mikrofonus izmanto tādi pasaulē populāri mūziķi kā Stings, Kristina Agilera, Pinka un Bobs Dilans).

Latvijas Radio bigbends ir viens no retajiem kolektīviem, kas regulāri “apdzīvo” Spīķeru koncertzāli, piesaistot tai jaunu publiku, – tāpēc arī ieraksta veikšanai izvēlētas šīs mājīgās telpas.

Šis notikums raisījis interesi arī ārvalstīs, piesaistot džeza mūzikas žurnālistu uzmanību Krievijā, Lielbritānijā un Lietuvā. Viņu viesošanos Rīgā atbalsta Latvijas Institūts un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Pieteikties uz ierakstu iespējams, rakstot ance.jirgena@latvijaskoncerti.lv, pieteikumā norādot savu un personas, ar kuru vēlaties kopā apmeklēt koncertu, vārdu un uzvārdu. Vietu skaits ierobežots.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu