Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Oda vagīnai. Tapusi provokatīva performance "Pacel svārkus" (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: fragments no senas gravīras

Jau senajā Grieķijā tradīcija pacelt uz augšu svārkus, lai eksponētu sievietes vulvu jeb ārējo dzimumorganu, tika uzskatīta kā samierināšanās akts, veids, kā nomierināt dabas spēkus un aizbaidīt ļaunos garus. Lielbritānijā virs atsevišķu dievnamu durvīm ir pat saglabājušās skulptūras ar sievietes vulvu, tieši iepriekš minēto iemeslu dēļ. Tāpēc nav brīnums, ka mūsdienās tik bieži notiek dažādas mākslas performances ar atkailinātu sievietes ķermeni un īpaši vagīnu. 

Britu māksliniece Nikola Kenevana (Nicola Canavan), kura daudz pētījusi sievietes ķermeni, radījusi veselu kustību ar nosaukumu "Pacel svārkus" (Raising the Skirt).

Viena no kustības šķautnēm ir performances, kurā dažāda vecuma sievietes pulcējas vienkopus un, lai lauztu stereotipus par sievietes ķermeni, ar skaļiem saucieniem atkailina savus dzimumorgānus jeb, vienkāršā valodā runājot, - paceļ svārkus.

Tādējādi katras sievietes ķermenis saplūst vienā veselumā, katra sieviete sevī atklāj iekšējo cīnītāju.

"Mans sapnis ir īstenot šādas akcijas katrā valstī,"

skaidro māksliniece.

Lai arī mākslinieces aktivitātes sociālajos tīklos ir nobloķētas, viņa kaujinieciski intervijās saka, ka nekas cits neatliek, kā ar savu ideju iet ielās.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu