Normunds Brasliņš un domubiedri atklāj izstādi "Déjà vu"

Foto
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

14. janvāra vakarā izdevniecības "Aminori" mākslas telpā, kuplā mākslas mīļotāju ielokā tika atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības katedras profesora Normunda Brasliņa un viņa bijušo studentu – domubiedru izstāde "Déjà vu", kas tematiski ieturēta tās autoriem tuvajā klasiskās glezniecības manierē, īpašu uzmanību pievēršot portretiem un figurālām kompozīcijām.

Figurālās glezniecības izstādē "Déjà vu" apvienojušies profesors Normunds Brasliņš un viņa astoņi bijušie LMA Glezniecības katedras studenti, kas sevi jau spilgti pierādījuši vizuālās mākslas pasaulē - Anna Baklāne, Liena Baklāne, Anita Arbidāne, Barbara Ābeltiņa, Kalvis Zuters, Paulis Postažs, Vladimirs Avramenko, Agate Apkalne.

Visus māksliniekus vieno cilvēka portreta un figurālas kompozīcijas studijas, akcentējot konkrētu glezniecības tehniku, tomēr vienlaikus katram raksturīgs savs atšķirīgs stils un rokraksts.

Izstādes dažādo raksturu atzinīgi vērtēja gan atklāšanas pasākuma apmeklētāji – mākslinieku draugi un kolēģi, mākslas pazinēji, gan glezniecības meistars Juris Jurjāns. Izstādē apskatāmi cilvēka portretu attēlojumi dažādās variācijās un krāsu spektrā, kā arī ziemas tumšo periodu atdzīvinoši spilgti dabas un sadzīves motīvi.

“Tik daudz laimīgu mākslinieku vienuviet sen nebija izdevies redzēt,”

tā izstādes atvēršanas vakaru raksturoja kāds no apmeklētājiem.

Normunds Brasliņš (no labās)
Normunds Brasliņš (no labās) Foto: publicitātes

Izstāde izdevniecības "Aminori" mākslas telpā, K. Valdemāra ielā 69 bez maksas apskatāma līdz 17. februārim darba dienās no plkst. 11:00 līdz 19:00 un sestdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00. Mākslas telpā iespējams apskatīt un iegādāties arī izstādei veltītu katalogu, ko sastādījusi Ilona Brūvere.

Agate Apkalne
Agate Apkalne Foto: publicitātes

Izdevniecība "Aminori" uzsāka savu darbību ar grāmatu Sarunas ar Juri Jurjānu 2018. gada nogalē. Apgāds izdevis virkni oriģināla satura grāmatu: krustvārdu mīklu grāmatu Atmini Latviju, Viktora Freiberga Kinomāna slimības vēsture, netradicionālu ceļvedi Rīga no mākslinieka lidojuma trīs valodās, grāmatu bērniem Dzejnieks un smarža, kā arī izdota pirmā grāmata sērijā Dzejas teātris, kurā sevis iemīļotu dzeju apkopojusi un ar stāstiem papildinājusi aktrise Dita Lūriņa.

Foto: Izstādes atklāšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu