Gaņeļina, Paškeviča un Gotesmana albums iekļuvis starp žurnāla "DownBeat" gada albumiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Saksofonists Deniss Paškevičs, pianista Vjačeslavs Gaņeļins un bundzinieks Arkādijs Gotesmans
Saksofonists Deniss Paškevičs, pianista Vjačeslavs Gaņeļins un bundzinieks Arkādijs Gotesmans Foto: publicitātes

Jaunais Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) “Melngaiļskolas bigbends” un “Junioru bends” vadītājs, saksofonists, flautists, komponists, producents, mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikas skolotājs Deniss Paškevičs kļuvis par vienīgo latviešu džeza mūziķi, kura albums gan recenzēts, gan gada griezumā īpaši novērtēts pasaules prestižākajā džeza mūzikas žurnālā "DownBeat".

Albuma ieraksts tapis, sadarbojoties aģentūrai "Riga Room", kuras dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs ir Deniss Paškevičs, un ierakstu izdevniecībai "Jersika Records", kuras dibinātājs un vadītājs ir Mareks Ameriks. 

Albums "Variations" ir koncertieraksts, kurā piedalījās leģendāru džeza mūziķu trio – Vjačeslavs Gaņeļins (Vyacheslav Ganelin), Arkādijs Gotesmans (Arkady Gotesman) un Deniss Paškevičs. Albuma ieraksts notika 2018. gadā Rīgā, Latvijas Kultūras akadēmijas teātra māja "Zirgu pasts". Albums ir īpašs ar to, ka gan tā ieraksts, gan skaņas apstrāde veikta ar analogiem procesiem. 

"DownBeat" ir viens no ietekmīgākajiem džeza mūzikas izdevumiem pasaulē. 2019. gada septembra izdevumā albums "Variations", (Jersika Records,, 2019) saņēma 4 zvaigžņu recenziju, bet šā gada janvāra izdevumā iekļauts kā viens no labākajiem džeza albumiem 2019. gadā. 

Gaņeļina, Paškeviča un Gotesmana albums iekļuvis starp žurnāla "DownBeat" gada albumiem
Gaņeļina, Paškeviča un Gotesmana albums iekļuvis starp žurnāla "DownBeat" gada albumiem Foto: no sociālajiem tīkliem
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu