Cēsīs uzstāsies dziedošā čelliste Ajanna Vitere-Džonsone

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ajanna Vitere-Džonsone
Ajanna Vitere-Džonsone Foto: publicitātes

Sestdien, 1. februārī, Koncertzālē “Cēsis” pirmo reizi Latvija uzstāsies britu čelliste, dziedātāja un dziesmu autore Ajanna Vitere-Džonsone (Ayanna Witter-Johnson) ar grupu. Viņa ir rets, bet izcils piemērs tam, kā iespējams veiksmīgi apvienot klasisko un R&B mūziku. Ajannas koncerts ieskandinās septembrī gaidāmo sesto starptautisko festivālu "Čello Cēsis".

"Ajanna Vitere-Džonsone ir īstena mūsu laiku māksliniece. Viņa ir mūziķe, ko šobrīd vajadzētu klausīties pilnīgi visiem. Viņā ir uguns," raksta "The Guardian".

Džonsone dzimusi Lielbritānijā un ar izcilību absolvējusi prestižo Londonas Trīsvienības Labana mūzikas un dejas konservatoriju un Ņujorkas Manhetenas Mūzikas skolu. Ajanna raksta pati savu oriģinālmūziku, kā arī darbojusies akadēmiskās mūzikas laukā, veidojot aranžijas tādiem orķestriem kā Londonas simfoniskais orķestris (London Symphony Orchestra) un BBC simfoniskajam orķestrim (BBC Symphony Orchestra).

2011. gadā klajā nāca divi Ajannas minialbumi - Truthfully un Black Panther; tiem sekoja plaša koncertturneja pa Lielbritāniju un Eiropu, mūzika koncertprogrammai The Planets un nominācija "Mobo" mūzikas balvai. Pateicoties muzikālajai meistarībai, unikālajam vokālam, bezkompromisa dziesmu tekstiem un spējai prasmīgi interpretēt skaņdarbus čellam, Ajanna spēj uzrunāt gan klasiskās mūzikas, gan urbānās kultūras cienītājus.

Ajannas debijas albums Road Runner klajā nāca 2019. gadā. Tajā dominē basa līnijas, džezs un R&B melodijas. Mākslinieces čells, klavieres un neatkārtojamais dvēseliskais dziedājums uzbur viņas dzīves svarīgākās ainas. Albums izseko ceļam, ko mērojusi šī dziedātāja, dziesmu autore un čelliste, kurai, šķiet, bez piepūles izdodas atrast savu taku muzikālajā spektrā no klasiskās mūzikas līdz eklektiskam soulam.

Viteres-Džonsones čella skanējums līdzās ierastajam samtainajam plūdumam ieguvis arī zināmu raupjumu, Ajannai spēlējot gan klasiskajā manierē ar lociņu, gan klaudzinot kā sitamo instrumentu.

Koncertā Cēsīs skanēs Ajannas oriģinālmūzika un skaņdarbi solo čellam.

Džonsones koncerts ieskandinās rudenī gaidāmo sesto starptautisko festivālu "Čello Cēsis", kas notiks no 18. līdz 20. septembrim Koncertzālē “Cēsis”. Pilna festivāla programma tiks izziņota 3. februārī un sākta biļešu tirdzniecība.

Biļetes uz koncertu “Čello Cēsis Modern / Ayanna Witter-Johnson” nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu