Ķīnā desmit dienu laikā tiks uzceltas divas slimnīcas koronavīrusa pacientiem (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Nāvējošā koronavīrusa skartajā Ķīnas pilsētā Uhaņā valdība ir noorganizējusi jaunu slimnīcu būvniecību, kas tiks pabeigta rekordīsā laikā. 

Jau tuvāko nedēļu laikā īpaši straujos tempos koronavīrusa epicentrā Uhaņā taps divas jaunas slimnīca, kas spēs uzņemt līdz pat 1000 koronavīrusa pacientiem. Viena no slimnīcām atradīsies pilsētas rietumu daļā un būs 25 000 kvadrātmetru plaša, vēsta arhitektūras portāls "Dezeen". Savukārt otra slimnīca būs novietota austrumu pusē un tā būs 30 000 kvadrātmetrus plaša. Abas slimnīcas atradīsies 40 kilometru attālumā viena no otras. Pirmās slimnīcas būvniecība tika uzsākta pagājušās nedēļas piektdienā, bet lielākās slimnīcas būvniecības starts bija šīs nedēļas pirmdiena.  

Foto: SIPA/Scanpix

Jau nekavējoties pēc slimnīcas plānu apstiprināšanas uz būvlaukumu tika nosūtīti 60 zemes racēji un citas būvniecības automašīnas. Pirmās karantīnas viesnīcas būvniecības finišs ir paredzēts 3. februārī, kas ir vien desmit dienas kopš celtniecības sākšanas. Savukārt otras slimnīcas būvniecības noslēgums ir paredzēts 5. februārī. Slimnīcas ēkas tiek celtas jau no gataviem blokiem, un būvniecība norisinās visu diennakti visas nedēļas garumā. 

Foto: SIPA/Scanpix

Slimnīcu dizaina pamatā ir Sjaotanšaņas viesnīcas prototips Pekinā, kas tika uzcelta vien nedēļas laikā, 2003. gadā SARS uzliesmojuma laikā. "Ķīna ir teju slavena ar strauju projektu realizāciju pat tādos ekstremālos apstākļos," tā portālam "BBC" atklājis Starptautisko attiecību padomes vecākais globālās veselības pētnieks Jaņdžuns Huans. "Šī autoritārā valsts izmanto efektīgu mobilizācijas pieeju. Kritiskos brīžos Ķīnā ļoti ātri tiek atrisināti birokrātiskie un finansiālie jautājumi, lai pēc iespējas ātrāk tiktu mobilizēti resursi problēmas risināšanai."

Foto: SIPA/Scanpix
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu