"Supernovas" fināliste Annna gūst atzinību Nīderlandē (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Annna
Annna Foto: Lauris Vīksne

Viena no deviņām Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālā fināla jeb "Supernovas" finālistēm - dziedātāja un mūzikas producente Annna - strauji gūst plašu atzinību Nīderlandē. Attiecīgi par hitu kļuvis arī viņas trešais singls "Polyester", ar kuru dziedātāja tad arī cer pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Nīderlandes pilsētā Roterdamā maijā.

Gan Nīderlandes TV kanāli, gan radiostacijas sacenšas, lai nepaliktu pēdējās, kuras uzaicinājušas ciemos strauji uzlecošo populārās mūzikas jauno zvaigzni.

"Annna, - jā, jūs dzirdējāt pareizi, ar trīs "n" - 8. februārī Latvijas "Supernovā" tiešajā ēterā sacentīsies par vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā," raksta Nīderlandes dzīvesstila portāls "Linda". "Ja tu esi Annnas fans, mums tev ir iepriecinoša ziņa - skatītājiem būs iespējams novērtēt viņas jaunāko dziesmu "Polyester". Annna ne tikai ir ārkārtīgi brīnišķīga balss, bet viņas dziesmai ir arī svarīga ziņa. Dziesmas vārdi burtiski apraksta ātrās modes industrijas ietekmi uz mūsu pasaules eko sistēmu."

Annna
Annna Foto: publicitātes

Kā zināms, jaunajā dziesmā Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā dzīvojošā latviešu dziedātāja tik tiešām dzied par ātro modi. "Polyester" ironiski attēlots tas, cik viegli aizmirst, ka modes industrija ir viena no vidi visvairāk piesārņojošajām pasaulē. Annna pati uzstājas jau iepriekš lietotos vai ekomodes apģērbos un faniem piedāvā tikai ekoloģiskus suvenīrus.

Par īpaši apmeklētu notikumu janvāra vidū kļuva arī dziedātājas uzstāšanās lielākajā Eiropas mūzikas industrijas konferencē "Eurosonic Noorderslag" Nīderlandes pilsētā Groningenā.

"Iespējams, ka uz lielās Eirovīzijas skatuves šogad būs veseli divi nīderlandieši!"

pēc šā pasākuma Nīderlandes sabiedriskā radio "NPO 3" ēterā lepni paziņoja tā dīdžejs.

Tikmēr Annna devās uz interviju sabiedriskajā radio "NPO 1", kur sajūsmināja gan dīdžeju, gan klausītājus ar savu spēju raiti runāt arī nīderlandiešu valodā, kas tik tiešām ļauj secināt, ka Latviju Eirovīzijā varētu pārstāvēt "savējā".

“Brīžiem ir pat grūti noticēt, cik ļoti Nīderlandē cilvēki aizrāvušies ar manu stāstu un manu dziesmu," saka Annna. "Piemēram, braucu ar auto mājās no intervijas un izdzirdēju savu dziesmu Nīderlandes lielākajā radiostacijā, kur dīdžeji dziedāja līdzi vārdus. Kas par sajūtu!"

"Nīderlandiešiem patīk mana dziesma un liekas forši, ka, ja es tikšu pārstāvēt Latviju Eirovīzijā, viņiem būs kāds "amsterdamietis", par ko balsot, jo paši par savas valsts pārstāvi jau viņi balsot nevarēs," piebilst Annna.

Šī doma vēlreiz apstiprinājās nupat, kad dziedātāja tika uzaicināta arī uz Nīderlandes sabiedriskās televīzijas kanālu "RTL 4".

"Tu dzīvojies pa divām valstīm: Nīderlandi un Latviju," uzsvēra raidījuma vadītāja. "Cik forši būtu, ja tu maijā varētu pārstāvēt savu dzimto valsti vietā, kuru arī sauc par mājām? Šajā gadījumā tev būtu liela priekšrocība - Nīderlandē cilvēki tevi jau pazīst, un Roterdamā tu noteikti saņemtu lielu atbalstu!”

Pērn par hitu Latvijā kļuva jaunās dziedātājas pirmais singls "The One That Got Away". Savukārt otrais singls "Stardom/Hater" uzvarēja Nīderlandes deju mūzikas konferences "Amsterdam Dance Event" prestižajā konkursā "Demolition". Latvijā Annna pirmoreiz uzstājās pērn vasarā, kad Siguldas pilsdrupās bija iesildošā māksliniece labi apmeklētajā amerikāņu dziedātājas LP koncertā.

Annna jeb Anna Madara Pērkone uzauga Saulkrastos, mācījās Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolā, bet 17 gadu vecumā izlēma, ka mācības vēlas turpināt ārzemēs. Nīderlandes pilsētā Māstrihtā viņa trīs gadus mācījās diplomātiju, bet pēdējā mācību gadā devās apmaiņas programmā uz Austrāliju, kur tad arī aizrāvās ar mūziku un uzsāka pirmās nopietnās gaitas šajā industrijā, lai, atgriežoties Nīderlandē, turpinātu nodarboties ar mūziku jau profesionāli.

8. februārī Annna ar dziesmu "Polyester" piedalīsies "Supernovas" finālā, un jaunā dziesma tiks iekļauta arī dziedātājas debijas minialbumā, kas nāks klajā šā gada pavasarī.

Uzstāšanās "Eurosonic 2020".

Viesošanās Nīderlandes sabiedriskajā radiostacijā "NPO Radio 1" (saruna nīderlandiski) skatāma šeit

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu