Paltrovas “ārstēšanās” ar “enerģijas eksorcismu”, “maģiskajām sēnēm” satrauc ārstus (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Gvinetas Paltrovas seriāls "Netflix" rada būtiskus veselības riskus sabiedrībai, paziņoja Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta (NHS) vadītājs Saimons Stīvenss.

Piektdien, 24. janvārī, straumēšanas servisā "Netflix" parādījās aktrises, uzņēmējas un dzīvesstila zīmola "Goop" radītājas seriāls par alternatīvām fizisku un mentālu problēmu ārstēšanas metodēm "the goop lab with Gwyneth Paltrow" - tas īsā laikā ir radījis plašas diskusijas par to, cik šo "speciālistu" metodes ir drošas un īstas.

Lai gan Netfix informē, ka šīs sešas sērijas ir "radītas, lai izklaidētu, nevis piedāvātu medicīnisku padomu", Stīvenss tās nodēvējis par "dezinformāciju", jo šo "alternatīvo ārstu" metodes nav pamatotas zinātnē, ziņo raidsabiedrības BBC un CNN.

Gvineta šajā seriālā piedāvā ārstēties, piemēram, ar vīrieša palīdzību, kurš "manipulē" enerģiju virs pacienta ķermeņa, ar tā saucamajām "maģiskajām" sēnēm, ar orgasmiem, ar peldēm ledainā ūdenī, kā arī ar kursiem "gaišredzībā", pieslēdzoties citām dimensijām.

Lekcijas laikā Oksfordas universitātē Anglijā Stīvenss norādīja, ka Paltrova piedāvā "apšaubāmus produktus un procedūras veselības uzlabošanai": "Kaut arī terminu "viltus" ziņas" ļaudis parasti saista politiku, cilvēku statraukums par veselību, it īpaši tuvinieku, rada auglīgu augsni īpatņiem, šarlatāniem un krāpniekiem."

"Mīti un dezinformācija ir "uzlikta uz steroīdiem" ar internetā pieejamajo maldinošo informāciju," uzskata Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta vadītājs.

Kā jau ziņots, šī nav pirmā reize, kad "Goop" nonācis krustugunīs. Piemēram, 2018. gadā uzņēmums zaudēja tiesas prāvā ar Kalifornijas patērētāju aizsardzības biroju, jo bija izteicis zinātniski nepamatotus apgalvojumus par nefrīta un rožu kvarca olām, kā arī "ziedu esenci". "Goop" nācās šķirties no 145 tūkstošiem dolāru, jo bija paziņojuši, ka šīs olas palīdz noregulēt hormonus, kā arī normalizēt menstruālo ciklu, savukārt eļļiņa ārstējot depresiju,

Lielu uzmanību uzņēmumam nesen piesaistīja arī viņu ražotā svece, kurai jāsmaržo pēc pašas Gvinetas vagīnas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu