Sadalītas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2020" (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Otrdien, 18. februārī, Dailes teātrī jau 24. reizi tika pasniegtas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons".

Šogad par "Gada albumu" un "Gada dziesmu" atzīts grupas "Instrumenti" ieraksts "Cilvēks" un dziesma "Visā visumā Visums ir viss".

Kategorijā "Labākā debija" "Zelta mikrofona" balvas pasniegšanas ceremonijā laurus plūca dziedātāja Patrisha ar albumu "Patrisha bija šeit". Savukārt par labāko alternatīvās vai "indie" mūzikas albumu atzīts grupas "Tribes of the City" ieraksts "Rust and Gold".

Kategorijā "Džeza mūzikas albums" uzvarēja Denisa Paškeviča, Vjačeslava Gņeļina un Arkādija Gotesmana albums "Variations". Par labāko albumu elektroniskajā vai deju mūzikā atzīts mākslinieka Kashuka ieraksts "Last Echo". Savukārt gada albums hiphopa mūzikā piešķirts Viņai par albumu "Mildas īstais vārds ir Zelma".

Foto: "Zelta mikrofona 2020" ceremonija

Kategorijā "Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums" uzvaras laurus plūca mūzika no filmas "Dvēseļu putenis" un tās komanda - latviešu izcelsmes ASV komponiste Lolita Ritmanis, Valsts akadēmiskais koris "Latvija", diriģents Māris Sirmais un kamerorķestris. Savukārt par gada albumu klasiskajā vai kora mūzikā atzīts kora "Kamēr" ieraksts "Kalpotājs. Blūmbergs. Kamēr...". Kategorijā "Mūzikas albums bērniem" triumfēja Lauras Polences un Lienes Sebres ieraksts "Tutas dziesmas".

Par gada labāko popmūzikas albumu "Zelta mikrofonu" pasniegšanas ceremonijā atzina grupas "Astro’n’out" albumu "Multivitamīnu multipaka", savukārt par gada labāko roka vai metāla mūzikas albumu atzina grupas "Pienvedēja Piedzīvojumi" albumu "Nelaiks".

TVNET teksta tiešraides arhīvs: "Zelta mikrofona 2020" ceremonija

Kategorijā "Šlāgera, kantrī vai "rockabilly" mūzikas albums" uzvaras laurus plūca maestro Raimonds Pauls un dziedošais aktieris Andris Bērziņš ar albumu "Es šonakt sēdēšu uz jumta". Savukārt kategorijā "Tautas vai pasaules mūzikas albums" triumfēja grupa "Auļi" ar ierakstu "Senču balsis".

Par radio hitu atzīta grupas "Instrumentu" dziesma "Visā visumā Visums ir viss", savukārt par labāko "Origo zelta dziesmu" titulēta grupas "Bermudu divstūris" dziesma "Sarkanbaltsarkanais".

Par gada videoklipu atzīts režisora PapaChi veidotais klips dziedātāja Dona dziesmai "Es nāktu mājās". Savukārt par gada labāko koncertierakstu atzīts grupas "Instrumenti" koncerts Daugavas stadionā.

Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pasniegšanas ceremonijā balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā pasniegta skaņu režisoram Kārlim Pinnim un dzejniekam Viktoram Kalniņam jeb Vikam.

Dailes teātrī jau 24. reizi pasniedza "Zelta mikrofonus" aizvadītā gada izcilākajiem Latvijas mūzikas ierakstiem.

Video: atskats uz "Zelta mikrofona" ceremonijas sarkano paklāju

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu