"Foals" iegūst britu mūzikas balvu kā labākā grupa (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foals
Foals Foto: EPA/Scanpix

Itāļu izcelsmes skotu dziedātāja un dziesmu rakstnieka Luisa Kapaldi (Lewis Capaldi) izmisuma pilnais dziedājums patiesi ir aizkustinājis britus. Jaunais dziedonis Lielbritānijas popmūzikas balvu "Brit Awards" godalgu pasniegšanas ceremonijā otrdien Londonā saņēma divas balvas - par labāko dziesmu un labākā jaunā mākslinieka godalgu. Savukārt cīņā par labākās grupas godu matemātiskā roka apvienība "Foals" daudziem par pārsteigumu uzveica "Coldplay" un "Bastille".

Atgādinām, ka "Foals" šogad, 3. septembrī uzstāsies Latvijā, koncertzālē "Palladium".

Citās svarīgākajās godalgu kategorijās pa vienai balvai izcīnīja tādas zvaigznes kā Stormzijs (Stormzy), Meibla un Z paaudzes balss Billija Eiliša.

Reperis Stormzijs tika godalgots kā labākais britu solo mākslinieks, un tā viņam ir otrā šāda godalga kopš 2018. gada.

Jaunā māksliniece Meibla saņēma labākās britu solo mākslinieces balvu, un tas noticis 30 gadus pēc tam, kad viņas māte dziedātāja Nena Čerija pati bija godalgota ar divām balvām.

Godalgu "Gada albums" saņēma Londonas reperis Deivs par savu sociāli kritisko darbu "Psychodrama".

Kapaldi balvu "Gada dziesma" saņēma par balādi "Someone You Loved", kas britu hitparādes pirmajā vietā atradās septiņas nedēļās.

Labākās starptautiskās mākslinieces godalgu saņēma Eiliša, bet starptautiskā mākslinieka balvu - reperis Tyler, The Creator.

Eiliša, kas pagājušajā mēnesī triumfēja "Grammy" balvu ceremonijā, "Brit Awards" ceremonijā Londonā otrdien pirmo reizi publikas priekšā izpildīja jaunās Džeimsa Bonda filmas "No Time To Die" galveno dziesmu.

Bilija Eiliša
Bilija Eiliša Foto: VEVO

Ar uzstāšanos ceremonijā Londonas arēnā "O2" publiku priecēja arī Meibla, Kapaldi un Stormzijs.

Ceremoniju noslēdza Rods Stjuarts, kopā ar bijušajiem grupas "The Faces" biedriem Roniju Vudu un Keniju Džonsu izpildot klasisko kompozīciju "Stay With Me". Starp citu, ar Stjuartu uz skatuves kāpa arī latviete Meldra Gūža.

Foto: "Brit Awards" sarkanais paklājs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu