"Body positive" vēstnese Salceviča nosoda izskata uzlabošanas aplikācijas (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Indra Salceviča
Indra Salceviča Foto: Krists Luhaers

Pašmāju modes blogeri Indra Salceviča un Deniss ševeļovs sociālajos tīklos iesaistījās diskusijā, kurā skarbi izteikušies par fotogrāfijām, kurās uzlabots vizuālais izskats un mainītas ķermeņa formas.

Salceviča sava "Instagram" kontā publiskoja salīdzinošus foto, kuros parādīja, kā ar šādas aplikācijas palīdzību ir padarījusi sevi slaidāku. Tiesa, ierakstam viņa pievienoja visai skarbu tekstu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indra Salcevica (@indrasalcevica) on

"Nu, pasakiet man — kāda jēga rakstīt par sevis pieņemšanu, ja ir jāpublicē fotogrāfijas "Instagram" pasaulē ar aplikācijās samazinātam vidukļa līnijām vai izlaizītām ādām? Jā, filtrus saprotu – tas ļauj ieturēt kaut kādu kopējo "Instagram" tonālo gammu, bet kāpēc ir jāmelo? Un priekš kam?

Uz ielas savu vidukli slaidāku neparādīsi un kājas garākas neizstiepsi.

Nu ko, nokačāju es arī brīnumaino "Body editor" aplikāciju. Divas minūtes un man ir ne tikai tievāks viduklis, bet arī lielākas krūtis un slaidāka seja, štrunts par pieplacināto un plakano roku! Izbaudiet! P.S. Es vēl tā "gramatna", ir konti, kuros ķermeņa deformācijas ir daudz iespaidīgākas," raksta "body positive" vēstnese Latvijā.

Pēc tam komentāros blogere piebilda: "Personīgi man nav saprotami figūras anatomijas labojumi sieviešu kontos, kas dalās ar fitnesa padomiem vai iedvesmojoši raksta par sevis pieņemšanu. Pieļauju domu, ka šo tēmu es nekustinātu, ja nesaskatītu šo pretrunu."

Salcevičas pārdomas metās komentēt ļoti daudzi cilvēki un citi blogeri, tai skaitā Deniss Ševeļovs, piekrītot Indras rakstītajam: "Es tiešām nesen esmu par šo domājis. Viena lieta, ka reklāma mēģina pārdot mums kādu sapni, fantāziju. Otra, ka ietekmeles mēģina iesmērēt sevi kā tādu reālās dzīves ideālu, un pavisam citādāka, manuprāt, trakākā lieta, ir kad cilvēks pats to dara un publisko. Kādai jābūt disonansei un depresijai, kad tavs atspulgs nesakrīt ar tavu profila plūsmu. Nabaga cilvēki. Starp citu, šogad man ir mērķis izskatieties reālajā dzīvē labāk, nekā savā "Instagram"! 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu