Spānijas ministrija atceļ Domingo uzstāšanos Madridē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Spānijas Kultūras ministrija trešdien atcēlusi pasaules operas zvaigznes Plasido Domingo piedalīšanos plānotajā izrādē Madridē. Tas noticis dienu pēc tam, kad Domingo, reaģējot uz plašu rezonansi izraisījušo seksuālās uzmācības skandālu, paziņoja, ka uzņemas pilnībā atbildību par savu rīcību.

Kopš apsūdzību izskanēšanas pērn augustā šī ir pirmā reize, kad uzstāšanās tiek atcelta 79 gadus vecā mākslinieka dzimtajā Spānijā.

Domingo otrdien atvainojās par pāridarījumiem un apliecināja, ka pilnībā uzņemas atbildību par savu rīcību. 

"Es gribu, lai viņas zina - man ir patiesi žēl, ka esmu viņas sāpinājis. Es pilnā mērā uzņemos atbildību par savu rīcību," teikts paziņojumā, kas nosūtīts Spānijas ziņu aģentūrai "Europa Press".

Vismaz 20 sievietes izteikušas apsūdzības, ka Domingo viņām savulaik uzmācies ar skūpstiem un glāstiem, viņas apgrābstījis. Dažas no šīm apsūdzībām attiecas uz 80.gadiem.

Līdz šim Domingo apsūdzības noraidījis, par dažām norādot, ka tās ir neprecīzas, bet par citām sakot, kad visi viņa centieni uzņemti ar atsaucību, bet attiecības bijušas abpusēji labprātīgas.

Skandāls, kas izraisījis plašu rezonansi ASV, Domingo karjeru Eiropā ietekmējis krietni mazākā mērā, un viņš turpina uzstāties Austrijā, Ungārijā un Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu