Grupa "Genesis" izziņo 2020. gada atkalapvienošanās turneju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Genesis"
"Genesis" Foto: publicitātes

Progresīvā roka flagmaņi, britu grupa "Genesis" šonedēļ izziņojusi vairākus atkalapvienošanās koncertus. Fils Kolinss (Phil Collins), Maiks Raterfords (Mike Rutherford) un Tonijs Benks (Tony Banks) izziņojuši desmit koncertus Lielbritānijā un Īrijā.

Turneja, kurai dots nosaukums "The Last Domino? Tour" sāksies Dublinā 16. novembrī un noslēgsies 11. decembrī Gāzgovas SSE Hydro arēnā.

Šī būs pirmā turneja kopš 2007. gada. 

Grupai pievienosies ilggadējs koncertu mūziķis - ģitārists/basists Derils Sturmers (Daryl Stuermer) un arī Kolinsa dēls Niks Kolinss (Nic Collins), kurš aizstās savu tēvu pie bungām. Atgādinām, ka Kolinsam pēdējos gados ir bijušas nopietnas veselības problēmas.

Ar soulmūzikas klasikas albumu "Going Back" uz mūzikas skatuves atgriezies dziedātājs Fils Kolinss (Phil Collins)
Ar soulmūzikas klasikas albumu "Going Back" uz mūzikas skatuves atgriezies dziedātājs Fils Kolinss (Phil Collins) Foto: AFP/LETA

Kombinējot roka, psihedēlijas, klasiskās mūzikas un britu folka ietekmes ar izvērstām dziesmu struktūrām, improvizatorisku muzicēšanu un intelektuālu konceptuālismu, "Genesis" septiņdesmito gadu sākumā radīja aizraujošus ierakstus, kas palīdzēja definēt progresīvā roka estētiku un padarīja viņus par vienu no savā laikā visvairāk respektētajām grupām. 

Pēc pirmā solista Pītera Gabriela aiziešanas 1975. gadā vokālista pienākumus pārņēma bundzinieks Fils Kolinss. 1996. gadā arī Kolinss aizgāja no grupas, lai pievērstos vairāk solokarjerai. "Genesis" nesenākais albums "Calling All Stations" iznāca 1997. gada 2. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu