Grupa "X Ambassadors" atklāj, kas ir viņu raiderī

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
"X Ambassadors"
"X Ambassadors" Foto: publicitātes

13. martā koncertzālē Palladium turnejas "The Orion Tour" ietvaros uzstāsies ASV indīroka grupa "X Ambassadors". Grupa atzīmēs sava jaunā albuma “Orion”, kā arī singla “In Your Arms” izdošanu, kas 2019. gada jūnijā tapis sadarbībā ar deju mūzikas producentu Illenium. Publiku pirms Rīgas koncerta iesildīs viena no šā brīža skaļākajām pašmāju grupām - “Neon Saturdays”.

"X Ambassadors" tiek dēvēti par alternatīvās mūzikas jaunajiem varoņiem. Viņu dziesma “Litost” iekļauta filmas “The Host” skaņu celiņā, bet “Renegades”, kuru daudzi atpazīst arī no automašīnas "Jeep Renegade" reklāmas, atradusies "Billboard" alternatīvās mūzikas topa virsotnē 12 nedēļas pēc kārtas. "X Ambassadors" koncertējuši kopā ar tādiem mūziķiem kā "Imagine Dragons", "Jimmy Eat World" un "The Mowglis".

Pirms lielā koncerta "TVNET" sazinājās ar grupas solistu Semu Harisu.

TVNET: Kā ir dzīvot Losandželosā, nevis mājās Itakā?

Sems Hariss: Ir grūti. Vēl arī visu laiku jābūt ceļā koncertējot, un uzturamies Losandželosā, jo aktīvi strādājam pie savas mūzikas.

Kā “Orion” atšķiras no jūsu iepriekšējiem diviem albumiem?

Šis albums ir personiskāks, un tajā likts lielāks uzsvars uz dziesmām. Tas ir daudz detalizētāks. Mēs tajā esam ielikuši daudz darba. Parādam savu pieaugušo pusi.

Kāpēc albumam dots tieši šāds nosaukums?

Tas ir mana brāļa dēla vārds. Keisijs pagājušajā gadā kļuva par tēti!

Jūs pie jaunākā albuma strādājāt ilgāk nekā pie citiem?

Jā, mēs tam veltījām četrus gadus. Mūsu grupa piedzīvoja lielas pārmaiņas – zaudējām vienu no grupas dalībniekiem. Dzīve lika apdomāties.

Jūsu populārākā dziesma no jaunā albuma straumēšanas servisā “Spotify” pašlaik ir “Boom”. Vai vari pastāstīt par tās tapšanu?

Mēs to iesākām jau pirms kāda laika, taču neuzskatījām, ka tas ir kas īpašs. Kad studijā meklējām dziesmas albumam, uzgājām arī to, un mūsu producente Rikija teica, lai tūlīt pat pārstājam darīt, ko darām, un ķeramies klāt tieši šai dziesmai. Tā arī darījām, un dienas laikā dziesma bija gatava.

Jūsu grupas vispopulārākā dziesma “Spotify” ir “Unsteady”. Kā tapa šī dziesma?

Tā ir dziesma, kuru uzrakstīju par manu vecāku šķiršanos no manas un manu brāļu perspektīvas. Es nevarēju to neuzrakstīt. Lai gan šķiršanās nav nekas neparasts, tas ietekmē gan tevi, gan apkārtējos cilvēkus. Tas ietekmēja mani.

Kā jūs nositat laiku ceļojot, esot turnejā?

Mēs daudz rakstām, radām, cik daudz vien iespējams. Tas ir iedvesmojoši, ceļot pa pasauli. Skatos daudz ko, lasu.

Tu skaties seriālus?

“Netflix” skatījos japāņu seriālu “Duty/Shame”. “Fleabag”. “Watchmen”. Man ļoti patīk “HBO” šovi.

Jūs spēlējat videospēles?

Jā, man kādu brīdi bija arī “Nintendo Switch” ar spēli “Zelda”. Kopš pabeidzu to, neesmu gan turpinājis spēlēt.

Kas parasti ir jūsu grupas raiderī?

Tajā vairs nav saldumu [smejas]. Mums ir proteīna batoniņi, pudele ar viskiju, tekilu, lai gan nedzeru, esot turnejā. Dārzeņi, humuss... vienkāršas lietas, mēs neesam kaprīzi.

Kā tu uzturi sevi tik formā, esot tūrē?

Es daudz trenējos, lai arī kur esmu. Tas nav viegli, bet dienas laikā vienmēr atrodu laiku treniņam. Es jūtos labāk, kad esmu labā formā.

Ko mēs varam gaidīt no jūsu koncerta Rīgā?

Sasodīti labu šovu! Mēs vienmēr uzstājoties esam pilni enerģijas, lai arī kur spēlējam. Būs jaunas dziesmas, martā nāks klajā jauns minialbums.

Vai vari pastāstīt nedaudz par šo EP?

Tas būs vairāk soul un R&B stilā, kam īstenībā ir bijusi ļoti liela ietekme uz mums. Trīs dziesmas. Nosaukums būs “Belong”. Gaidīsim jūs koncertā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu