Tiešraide bez skatītājiem: Mālera Piektā simfonija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mālera Piektā simfonija
Mālera Piektā simfonija Foto: LMT Straume publicitātes foto

TVNET sadarbībā ar LMT viedtelevīziju aicina piektdienas vakarā (13. martā) no plkst. 18.30 tiešraidē vērot Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertu "Mālera piektā un RIX".

Tiešraides programma sāksies ar "Pirmskoncerta sarunām", kur muzikologs Orests Silabriedis tiksies ar kinorežisoru Dāvi Sīmani, lai sarunātos par simfonisko mūziku kinofilmās, īpaši pievēršoties Venēcijai un Mālera Piektajai simfonijai.

Pēc sarunām norisināsies koncerts “Mālera piektā un RIX”, kurā LNSO orķestra un diriģenta Andra Pogas atskaņojumā varēs dzirdēt izcilā austriešu komponista Gustava Mālera Piekto simfoniju.

Savukārt franču komponista Olivjē Greifa Četrkāršā koncerta “Nāvesdeja” lasījumā orķestrim un diriģentam pievienosies klavierkvartets RIX –  vijolnieks Sandis Šteinbergs, altiste Ilze Kļava, čellists Reinis Birznieks un pianists Jānis Maļeckis.

Šī būs viena no retajām reizēm, kad klausītājiem Latvijā būs iespēja dzirdēt RIX kvartetu pilnā sastāvā, jo mūziķu ikdiena aizrit dažādos Eiropas orķestros. Ik gadu viņi satiekas Latvijā, lai atskaņotu ko nezināmu vai reti dzirdētu, un koncerts četriem solistiem patiesi ir reti sastopams notikums.

Video: Tiešraides sākums plkst. 18:30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu