Dailes teātris ļauj darbiniekiem nenākt uz darbu, saglabājot darba algu; Žagars pašizolējies (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Dailes teātris

Lai pasargātu darbinieku veselību un nodrošinātu optimālu uzņēmuma darbību pēc valsts izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, Dailes teātra vadība ir pieņēmusi lēmumu līdz 29.martam izsludināt "darbinieku dīkstāvi", kad darbiniekiem ir ļauts neierasties darba vietā, saglabājot darba algu, informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Leimane informēja, ka pieņemts lēmums turpmākās divas nedēļas apturēt jebkāda veida darbību Dailes teātrī, izņemot ēkas uzturēšanai nepieciešamās aktivitātes. Ir pārtraukti jauniestudējumu mēģinājumi, dekorāciju un kostīmu ražošana un citi izrāžu sagatavošanas darbi. Dailes teātra administrācija turpmākās divas nedēļas strādās attālināti. Tāpat uz šīm divām nedēļām tiks ierobežota darbinieku un nomnieku iekļuve Dailes teātra ēkā.

Leimane stāstīja, ka pašlaik tiek apzināti darbinieki, kuri paši vai to ģimenes locekļi pēdējo 14 dienu laikā ir atradušies kādā no Covid-19 skartajām valstīm, lai pārliecinātos, ka tiek ievērotas obligātās karantīnas prasības.

Arī Dailes teātra direktors Juris Žagars atrodas pašizolācijā, jo pagājušajā nedēļā atgriezies no filmēšanas Madridē amerikāņu producētā "Netflix" seriālā, kura ražošana tika aizsākta jau agrāk un ko neesot varēts atcelt.

"Patlaban noturam sapulces ar kolēģiem visos līmeņos "Skype" un "WhatsApp" platformās. Esam pat instalējuši profesionālu konferenču iekārtu, kas, izrādās, nav dārgi un veiksmīgi turpinām administrācijas darbu attālināti," sacīja Žagars.

Viņš pauž cerību, ka no šīs krīzes teātra darbinieki noteikti izies stiprāki un gudrāki. Cilvēki būs spiesti uzlabot digitālas prasmes un pārliecināsies, ka ne vienmēr kaut kur ir jādodas, lai ar kādu ko sarunātu un procesi neapstātos. 

"Teātrī jau tagad domājam par scenārijiem, ko un kā darīt, ja krīze ieilgs. Esmu pārliecināts, ka risinājumi būs un bez kultūras pakalpojumiem, jo sevišķi bez teātra, Latvijas skatītājs nepaliks. Bet tomēr ceram, ja sabiedrība atbildīgi izturēsies pret ierobežojumiem, jau maijā varēsim atsākt mēģinājumus un jūnijā viss atgriezīsies iepriekšējās sliedēs un varēsim sākt spēlēt izrādes," prognozēja Žagars.

Teātra pārstāve uzsver, ka valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ laikā no 13.marta līdz 14.aprīlim nenotikušās Dailes teātra izrādes iespēju robežās tiks pārceltas uz vēlāku laiku. Uz pasākumiem iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas. Informācija par pārcelto pasākumu norises laikiem tiks paziņota pēc iespējas ātrāk pēc ārkārtas situācijas beigām, bet ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā. 

Gadījumā, ja izrādi vai koncertu nebūs iespējams pārcelt un tas tiks atcelts, iespēju robežās biļešu īpašniekiem tiks piedāvāts apmeklēt citu līdzvērtīgu Dailes teātra izrādi vai arī tiks atmaksāta nauda par iegādātajām biļetēm atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likumam, sacīja Leimane.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu