TVNET aicina ⟩ Būsim vienoti un paliksim mājās! Galvenā redaktora vietnieks Jānis Žilde

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Žilde ar jaunāko meitu brīvdienu mājā #paliecmājās
Jānis Žilde ar jaunāko meitu brīvdienu mājā #paliecmājās Foto: TVNET

Covid-19 pandēmija ir pārņēmusi pasauli, un Latvija nav izņēmums. Kopš 12. marta mūsu valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un iedzīvotāji tiek lūgti palikt mājās. Tomēr dzīve ar to neapstājas. Ziņu medijs TVNET piedāvā ielūkoties savu žurnālistu brīvā laika plānos šajā trauksmainajā laikā un aicina citus palikt mājās un neapdraudēt sevi un savus līdzcilvēkus.

Pārcelšanās uz brīvdienu māju

Darbs no mājām mūsu profesijā praktizēts jau agrāk, galu galā mūsu galvenais rīks ir dators un internets, savukārt komunikāciju ar kolēģiem var nodrošināt ar dažādām lietojumprogrammām. Tāpēc TVNET mediju grupas lēmums pēc ārkārtas situācijas izziņošanas valstī turpināt darbu no mājām lielus tehniskus satricinājumus mums nav sagādājis. Ja ir iespēja izrauties ārpus pilsētas, tad darbs improvizētā darbavietā kaut kur laukos vai vasarnīcā var kļūt par svētību - iespēju strādāt, baudīt svaigu gaisu un pavadīt laiku ar tuvajiem. Tieši šādu risinājumu esmu izvēlējies arī es, pārceļot savu darba staciju uz brīvdienu māju pie Gaujas. Tā ir lieliska iespēja turpināt strādāt, paralēli īstenot kādus sīkus projektiņus dārzā un vakarpusē izvēdināt galvu, izejot pastaigā gar līkumoto Gauju līdz allaž mainīgajai jūrai. 

Duelis ar ledusskapi

Viens no izaicinājumiem šajos jaunajos apstākļos, kad lielāko daļu laika pavadām telpās, ir saistīts ar ierastā režīma maiņu, tajā skaitā atliktajām pusdienām ārpus mājas. Visticamāk, ka daudziem no jums ledusskapja durvis šajās dienās tiek virinātas biežāk nekā ikdienā. Lai neļautos kārdinājumam kaut ko iemest mutē ik pēc pusstundas, esmu iesācis kāda paziņas ieteiktu daļējas badošanās režīmu "Fasting 8/16". Tā pamatprincips ir šāds – astoņas stundas diennaktī drīkst uzņemt sev vajadzīgo pārtikas daudzumu, savukārt atlikušās sešpadsmit stundas neko neēd, atļauti vien nesaldināti dzērieni (kafija bez piena, ūdens un tēja). Kā man veiksies un vai būs kāds pozitīvs rezultāts, rādīs laiks.

Grāmatu kaudzīte "izlasīšu vēlāk"

TVNET esam publicējuši daudzus rakstus ar tēmturi #paliecmājās, kuros dalāmies ar idejām kā jēdzīgi un interesanti pavadīt laiku, esot pašizolācijā, karantīnā vai vienkārši mājas darba režīmā. Ikdienā strādājot ar tekstiem, grāmatu lasīšanai bieži vien neatlika laika, tāpēc šobrīd esmu apņēmies beidzot pieķerties vairākām, kuras jau labu laiku stāv atliktas kaudzītē "vēlāk izlasīšu". Viena no tādām - Gundegas Repšes "Bogene", kuru man pirms kāda laika ieteica izlasīt labs draugs, piebilstot, ka, viņaprāt, tas ir spēcīgākais darbs izdevniecības "Dienas Grāmata" sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts". 

Gundega Repše "Bogene"
Gundega Repše "Bogene" Foto: TVNET

"Satellites LV" klipa pirmizrādes gatavošana

Šis pārmaiņu laiks sakritis ar vēl kādu projektu - grupas "Satellites LV" videoklipa pirmizrādi. Dziesmas "Metro nav draugs" klipu kopā ar talantīgo jauno režisoru Zigmāru Zilgalvi sākām filmēt jau janvārī, vēl pirms visiem "Covid-19" satricinājumiem, un beidzot tas šonedēļ (25. martā plkst. 22:15) piedzīvos pirmizrādi pilnā garumā Latvijas televīzijas raidījumā "Kultūrdeva". Klipa montāžas process, korekciju veikšana, saskaņošana un publicēšanas aktivitātes prasa zināmu uzmanību, vienlaikus liekot iegrimt filozofiskās pārdomās par klipa antiutopiskā vēstījuma nozīmi šajā sarežģītajā laikā, kad sabiedrība tiek maigi kontrolēta un pār tās galvu veļas grūti savaldāma informācijas lavīna.  

Detalizētāk par klipu un tā tapšanu lasi šeit

Autorizēta grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" biogrāfija

Vēl viens projekts, kas saņēmis papildu uzmanību šajā #paliecmājās laikā, ir grāmata par Sabiles roka trio "Pienvedēja piedzīvojumi". Tā ar nelieliem uzrāvieniem top jau kopš pagājušā gada sākuma un šobrīd nonākusi rediģēšanas stadijā. Kad ikdienas skrējiens ir pierimis, kultūras un izklaides pasākumi atcelti, šis ir labs laiks, lai vēlreiz rūpīgi pārlasītu uzrakstīto un precizētu kādas detaļas. Ļoti ceru, ka, neskatoties uz šo krīzi, grāmata par grupu dienas gaismu ieraudzīs vēl šogad. 

Grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" albuma prezentācijā kopā ar Pēteri Lundi
Grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" albuma prezentācijā kopā ar Pēteri Lundi Foto: Jānis Škapars/TVNET
Jānis Žilde ar jaunāko meitu brīvdienu mājā #paliecmājās
Jānis Žilde ar jaunāko meitu brīvdienu mājā #paliecmājās Foto: TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu