TVNET aicina ⟩ Būsim vienoti un paliksim mājās! Izklaides ziņu redaktore Elza Jēkabsone (1)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kopš 12. marta mūsu valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un iedzīvotāji tiek lūgti palikt mājās. Tomēr dzīve ar to neapstājas. Ziņu medijs TVNET piedāvā ielūkoties savu žurnālistu brīvā laika plānos šajā trauksmainajā periodā un aicina citus palikt mājās un neapdraudēt sevi un savus līdzcilvēkus.

Jauna rutīna

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jaunais vīruss plosās ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā, un tas ir piespiedis mūs visus mainīt savus paradumus. Kaut arī uz darbu nav jāiet, TVNET redaktori un žurnālisti strādā no mājām. Lai pārslēgtos strādāšanas režīmā, nevis gulētu ar datoru rokās gultā visu dienu, pieceļos, ieeju dušā, uzvelku tīras drēbes, uztaisu kafiju un brokastis, tad dodos uz dzīvojamo istabu, kur esmu ierīkojusi savu darba zonu. Strādājot no mājām, man ir svarīgi noteikt sev stingru darba laiku, ko ievērot, neaizmirstot arī par pusdienlaiku un dažiem atelpas brīžiem, lai izstaipītos. Tāpat kā darbā, arī mājās pie rokas vienmēr ir liela krūze ar ūdeni. Pēc darba no deviņiem līdz pieciem ir laiks atpūtai un izklaidei.

Joga

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kad sporta zāles un baseini ir slēgti, nākas pašai sev būt trenerim. Pēc garas dienas sēdošā darbā esmu iecienījusi video vietnes Youtube kanālu Yoga With Adriene – viņa jau daudzus gadus publisko video ar mērķi palīdzēt citiem uzturēt sevi labā formā mājas apstākļos. Iespējams izvēlēties dažāda garuma un intensitātes video pēc savas patikas, vajag tikai saņemties! Pēc staipīšanās un jogošanas ķermenis teiks paldies, turklāt fiziskas aktivitātes palīdz attīrīt prātu no visas informācijas, kura dienas laikā apstrādāta.

Jaunu recepšu izmēģināšana

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirms pašizolācijas biju iegādājusies Mikelas Neri pavārgrāmatu “Veģetāri”, jo regulāri gatavoju ēdienu pusdienām, ko paņemt līdzi uz darbu. Lai gan neesmu veģetāriete, man ļoti garšo dārzeņi, turklāt ne vienmēr gribas ēst gaļu katru dienu. Tā kā pārtikas veikali ir atvērti, atliek tikai izvēlēties recepti un - aiziet! Man patīk garšīgi paēst, līdz ar to pusdienās vienmēr ir kas pašas gatavots.

Diablo 3

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Diablo ir stāsts par karu starp debesīm un elli. Šo Blizzard RPG (role-playing game) spēli esmu iecienījusi jau kopš savas bērnības. Tolaik spēlējām ar tēti atsevišķi, bet tagad kopā tiešsaistē. Ļoti gadu Diablo 4, tomēr tik ātri tas netiks pabeigts, visdrīzāk tie būs vairāki gadi. Tikmēr spēlē izmantoju vienīgo rasi, kura vēl nav apnikusi, – nekromantu. Maģija, briesmoņi, varonīgi cīniņi ierauj savā pasaulē!

Google Play Books

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Esmu liels grāmatu tārps, un man vislabāk patīk lasīt angliski. Tāpēc, ka ne visas grāmatas, kuras vēlos izlasīt, ir pieejamas Latvijā, esmu sākusi lietot vietni Google Play Books, kur nereti noskatītās grāmatas pieejamas e-formātā, turklāt pat par mazāku cenu. Drīz būšu izlasījusi visas savas iemīļotās autores Holijas Bornas grāmatas. Atzīšos, lai gan mīlu arī Remarku, tomēr patīk lasīt arī ko daudz nenopietnāku.

Būsim vienoti un paliksim mājās!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu