"Čučumuižas" veidotājs cīnās ar vēzi; ārstēšanās dēļ "iestrēgst" Lielbritānijā (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Atvars Sirmais

Leģendārā bērnu raidījuma "Čučumuiža" veidotāji – komponists Atvars Sirmais, kurš cīnās ar vēzi, un viņa sieva, dzejniece Kristīne Dina Bitēna – jau trešo nedēļu ir Lielbritānijā, jo nevar atļauties biļetes mājupceļam.

Pāris 14. martā devās uz Pīterboro, lai uzstātos Latviešu biedrības 10 gadu jubilejas koncertā un lai Lielbritānijā Atvars saņemtu vēža ārstēšanai nepieciešamās zāles.

Kad abi aizlidojuši prom no Latvijas, sākušās runas par karantīnu. Mākslinieki nebija iegādājušies biļetes atpakaļceļam, jo Atvaram Lielbritānijā bija izmeklējumi un varbūt būtu jāsāk ķīmijterapija. Sākoties karantīnai, biļešu cenas bija pamatīgi augušas, un ar to viņi nebija rēķinājušies. 

"Kad ieraudzījām cenu – 1550 eiro vienam – bija skaidrs, ka mājās netiksim. Tādu līdzekļu mums nav," pagājušajā ceturtdienā sacīja Kristīne. "Šajās dienās pārsteidza arī mums veltīti komentāri internetā. Cilvēki, kas saka, ka esam bezatbildīgi vazaņķi, nezina, kādēļ mēs turp esam devušies. Mēs neesam bezatbildīgi. Šobrīd Anglijā esam pašizolācijā un, arī atgriežoties mājās, būsim karantīnā."

Atgādinām, ka bērnu raidījums "Čučumuiža" pēc desmit gadu pārtraukuma pērn atgriezās pie skatītājiem. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu