Žagars: "Inficētie Dailes teātra darbinieki nevēlas atklāt savu personību"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Žagars
Juris Žagars Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz šim diviem Dailes teātra darbiniekiem apstiprināts pozitīvs Covid-19 tests. Taču teātra direktors Juris Žagars žurnālam "Privātā Dzīve" skaidro, ka inficētie baidās atklāt savu personību.

Par to, ka divi Dailes teātra kolektīvā ir saslimuši ar koronavīrusu, Žagaram paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). "SPKC, protams, man nevarēja atklāt darbinieku vārdus, ja viņi paši nav devuši tādu atļauju. Un Dailes teātra darbinieki nevēlējās atklāt savu personību," "Privātajai Dzīvei" sarežģīto situāciju iezīmē Žagars.

Šis apstāklis apgrūtināja inficēto cilvēku kontaktpersonu apzināšanu. "Jā, tas varēja ritēt raitāk, taču mēs tikām ar to galā," piebilst viņš.

Tiesa, Žagars saprot, ka inficētie nevēlas atklāt savu personību. "Tās ir viņa tiesības. Svarīgāk ir mainīt sabiedrības attieksmi pret cilvēku, kurš ir inficējies, un jāsaprot – ja viņš ar slimības simptomiem nav staigājis riņķī un kontaktējies ar citiem, viņš nevar būt vainīgs tikai tāpēc, ka ir saslimis.

Neviens negrib, lai sāktos raganu medības,

tāpēc arī baidās atklāt savu diagnozi. Vainot var tikai to cilvēku, kurš, jūtot, ka ir saslimis, turpinājis apmeklēt darbu. Tad gan tā ir bezatbildība, kas pelnījusi nosodījumu," uzsver Žagars.

Baumots, ka saslimušie ir tieši aktieri. Šīs runas gan Žagars nedz apstiprināja, nedz noliedza.

Atgādinām, ka 20. marta preses konferencē SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs pavēstīja, ka kādam Dailes teātra darbiniekam apstiprināta jaunā vīrusa izraisītā slimība Covid-19. 23. martā slimība tika apstiprināta vēl vienam Dailes teātra darbiniekam. 

Dailes teātra darbinieku saslimšana ar Covid-19 nekādu iespaidu uz teātra repertuāru neatstās, jo teātris jau kopš 16. marta atrodas dīkstāvē un darbinieki iespēju robežās strādā no mājām.

Jau ziņots, ka no līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti plaši ierobežojumi, tai skaitā attiecībā uz pulcēšanos un publisku pasākumu rīkošanu.

Līdz 31. marta rītam Latvijā apstiprināti 398 saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu