Latvijā populārs ēdienu blogeris radījis pīrādziņu recepti, iedvesmojoties no koronavīrusa (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: No privātā arhīva

Mūsu valstī pazīstamais bloga "Pipars" autors Rojs Puķe ir radījis recepti pīrādziņiem, kas izskatās kā koronavīruss.

"Šo laiku, kad esam spiesti uzturēties mājās, katrs izmanto savādāk. Es aicinu cilvēkus palikt mājās un gatavot! Esmu aicinājis arī savus kolēģus blogerus un satura radītājus publicēt soctīklu kontos receptes ar tēmturi #PaliecMājās, lai šīs receptes kalpotu kā iedvesma.

Ar šo konkrēto recepti vēlos vienkārši nedaudz radīt cilvēkos smaidu un parādīt, ka kulinārija ir lieliska platforma, lai realizētu savas idejas un izpaustos radoši.

Lai gan situācija ir nopietna, uzskatu, ka jāsaglabā pozitīva domāšana, vairāk jāsmaida un jāgatavo garšīgi! Tad arī šo ķibeli mēs pārdzīvosim daudz vieglāk!" komentē pats Piprs.

Recepte atrodama šeit.

Foto: No personīgā arhīva

Sastāvdaļas (6 porc.): 500 g rauga mīkla, 500 g maltā gaļa (liellopu, liellopu-cūkgaļas), 100 g saldētu zaļo zirnīšu, 100 g saldētu burkānu, 1 sīpols, 3 ķiploka daiviņas, kaltētas garšvielas (pēc izvēles), 1 ola, sāls, pipari.

Pagatavošana: 1. Gatavo pildījumu. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Burkānus un zirnīšus atlaidina. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno malto gaļu, apcep. Pievieno pēc garšas sausās garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus. Cep, līdz gaļa ir gatava. Pašās beigās pievieno zirnīšus un burkānus.

2. Mīklu pārliek uz miltiem pārkaisītas darba virsmas un sadala 7 vienādās daļās. No sešām bumbām veido pīrāgus - katru izrullē, pa vidu kārto pildījumu, uzloka malas uz augšu un veido apaļu bumbu. Bumbas kārto uz cepešpannas ar savienojuma vietu uz leju. No pēdējās mīklas bumbas veido "adatiņas", kuras sastiprina uz pīrāgu augšējās daļas. Lai tās būtu vieglāk piestiprināt, savienojuma vietu saslapina ar ūdeni.

3. Nelielā bļodā sakuļ olu un uzmanīgi apsmērē pīrāgus. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 30 min.

4. Pasniedz gan siltus ar zaļiem salātiem, gan aukstus.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu