Pāragri mirušā Matīsa Runtuļa mamma atklāj jaunas detaļas par dēla nāvi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Runtulis
Matīss Runtulis Foto: facebook.com

6. maijā 29 gadu vecumā no dzīves aizgāja daudzsološais mūzikas producents un multiinstrumentālists Matīss Runtulis (7.03.1991. – 6.05.2020.) jeb "Mr. Myster". Viņa mamma Sanita Tauriņa sarunā ar "Privāto Dzīvi" atklāj jaunas detaļas par dēla pāragro nāvi.

Kā izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj Matīsa mamma Sanita Tauriņa, viņus ar vīru Viktoru Runtuli (pazīstams arī kā “Cabaret” tēvs) nepamet vainas izjūta par to, ka nav spējuši notvert īsto brīdi, kad Matīsa dzīvē sākās postošās pārmaiņas, tāpēc atklāti izvēlas runāt par notikušo. 

Tauriņa stāsta, ka pirms pusotra gada Matīsa uzvedībā pamanījuši izmaiņas, kad puiša garastāvoklis sāka lēkāt augšā, lejā. "Cigarešu smaku var just, var atrast tukšu cigarešu paciņu, taču citādi ir ar lēto ķīmiju, tabletēm un zāli, ko par lētu naudu jaunieši var iegādāties jebkur. Tas pakāpeniski rada atkarību un daudziem sagrauj nervu sistēmu," par dēla aizraušanos ar kaitīgajām vielām izsakās Sanita, kura atzīst - viņam pietika ar nelielu devu, kas uzreiz iedarbojās uz nervu sistēmu.

Sanita un Viktors ļoti atbalstīja un palīdzēja Matīsam viņa pēdējā dzīves gadā. Tika piesaistīti speciālisti, kas izrakstīja zāļu kursu. Tāpat pēc Matīsa vēlmes viņam tika nodrošināta mierīgāka dzīve laukos, prom no pilsētas, kur viņš radīja mūziku un pievērsās citām radošām nodarbēm.

"Viņam bija plāni un motivācija dzīvot. (..) Taču jau nākamajā mirklī viņš atkal bija gluži vai nomests zemē. Viņam bija savi paralēli plāni... Atradām zīmējumus un sapratām, ka viss jau bija izplānots," atklāj Matīsa mamma, kura apstiprina, ka dēls pats izvēlējies aiziet no dzīves. 

Tāpat dēls atstāja muzikālu atvadu vēstījumu, kas beidzas ar vārdiem: "Esmu aizgājis un nekad vairs neatgriezīšos."

Jau ziņots, ka Sanita skumjo vēsti paziņoja vietnē "Facebook", rakstot: "Mīļie vecāki, sargiet savus bērnus no JAUNĀ ĻAUNĀ. Esiet acīgi, uzstājīgi, ja nepieciešams – metiet toleranci pie malas un lieku reizi pārliecinieties, ka ļaunais Jūs neaptin ap pirkstu. Tas uzglūn un gaida mirkli, kad Jūsu mīļie būs nepasargāti, lai pavedinoši ieripotu, iedūmotu, ielītu un beigās pārņemtu visu."

Atvadīšanās no Matīsa notiks 12. maijā. 

Matīss jeb "Mr.Myster" muzikālo karjeru sāka kā ģitārists un gāja cauri dažādu žanru periodiem – pirmsākumi meklējami rokmūzikā, turpinot ar džezu un visbeidzot nonākot līdz elektronikai. Kompozīcijās dzirdami dzīvie instrumenti un skaņas, kuras mūziķis pats raksta, samplē un apstrādā. Dzīvās uzstāšanās vienmēr bija piedzīvojums, priekšnesumus bieži pavadīja videoprojekcijas, kā arī "Mr.Myster" labprāt dalīja skatuvi ar citiem izpildītājiem - pārsvarā džeza mūziķiem.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu