Kultūras telpā "3 māsas" Balčus, Daksis un igaunis Mart Avi uzstāsies 20 cilvēkiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Elizabete Balčus
Elizabete Balčus Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Sestdien, 16. maijā, plkst. 19:00 notiks pirmais koncertsērijas "Masa" dzīvais koncerts kultūras telpā "3 māsas". Koncertā piedalīsies trīs mūziķi - Mart Avi, Elizabete Balčus un Imants Daksis.

Šajā pasākumā, pielāgojoties jaunieviestajiem valdības noteikumiem par pulcēšanos kultūras pasākumos, trīs mākslinieki uzstāsies tikai divdesmit cilvēkiem. Biļetes uz šo pasākumu var iegādāties EventBrite.  

Programmā ir postteatrālais igauņu mūziķis Mart Avi, avangardiski sirreālā Elizabete Balčus un ekspresīvais dziesminieks Imants Daksis.

Mart Avi ir postpopa mūzikas producents un dziedātājs no Igaunijas. Viņa kompozīcijas ir nepieradināti futūristiskas, un viņa albums "Rogue Wave" 2018. gadā izpelnījās labākā elektroniskās mūzikas albuma balvu Igaunijā. Dzīvās uzstāšanās ir audiovizuālas performances ar teatrāliem elementiem, kurās it viss, kas atrodas telpā, var pārtapt par performances rekvizītiem.

Mart Avi "Back 2 Light".

Elizabete Balčus savās performancēs iekļauj flautas un vokāla cilpošanu, dažādus sintezatorus un sintezētas skaņas no īstiem augļiem un dārzeņiem, ievedot klausītājus psihedēliskā piedzīvojumā, kurā liela nozīme ir improvizācijai. Līdzīgi kā Marts Avi, arī Elizabetes uzstāšanās ir ar teatrālu manierismu un spilgtu skatuves tēlu, kas papildina ārpasaulīgo skanējumu.

Elizabete Balčus "Ika".

Imants Daksis pazīstams kā dziesminieks ar ekspresīvu uzstāšanās manieri un vokāla daudzveidību, kura sacerēto dziesmu skaits mērāms vairākos simtos. Imanta dziesmu skanējums variē starp folku, post-punk, psihedēlisko roku un romantiskām balādēm.

Imants Daksis "Ir baigi apjaust, ka esi šeit".

Koncertsēriju plānots turpināt ik pa divām nedēļām, sestdienās. Nākamos mūziķus rīkotāji  izziņos pēc pirmā pasākuma, "3 māsas" Facebook lapā

Facebook pasākums šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu