Darbu atsāk Rīgas cirks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Brīnuma skartie"
"Brīnuma skartie" Foto: publicitātes

Rīgas cirks, ievērojot drošības noteikumus, repertuārā atjauno klātienē skatāmo izrādi "Brīnuma skartie", informē Valsts SIA "Rīgas cirks" komunikācijas projektu vadītāja Zane Volkinšteine.

Šī izrāde, kas tapusi kopā ar teātra trupu "Kvadrifrons" (režisors – Reinis Boters), radīta 2018. gadā, vēl nenojaušot par Covid-19 drošības pasākumiem, taču tās formāts ir ideāli atbilstošs valstī šobrīd pastāvošajiem ierobežojumiem.

Izrādē piedalās līdz divdesmit skatītājiem, darbība noris nevis vienā telpā, bet visā Rīgas cirka ēkā, kur katrs skatītājs veic individuālu maršrutu audiogida pavadībā – distancēti no pārējiem apmeklētājiem. “Brīnuma skartajos” skatītāji izpēta dažādas cirka ēkas telpas, dzird audiostāstus un mūziku, redz kinohroniku fragmentus, hologrammiskus sižetus un sastop aktierus maskās.

2020. gada rudenī paredzēts sākt cirka ēkas rekonstrukciju, līdz ar to ēka apmeklētājiem nebūs pieejama vairākus gadus.

"Brīnuma skartie"
"Brīnuma skartie" Foto: publicitātes

Rīgas cirka direktore Liene Pērkone uzsver, ka izrāde kļuvusi par vienu no pirmajiem kultūras piedāvājumiem, kas šobrīd Latvijā skatāmi klātienē: ““Brīnuma skartie” tika radīti kā veltījums tobrīd 130 gadus vecajai cirka ēkai, kas pieredzējusi dažādus laikus un varas. Šī ir ne tikai viena no retajām izklaidēm, kas apvienojama ar pandēmijas ierobežojumu ievērošanu, bet arī iespēja vēl dažus mēnešus piedzīvot cirka vēsturisko šarmu, jo jau šoruden plānots uzsākt ēkas rekonstrukcijas darbus.”

Pirmās četras atjaunotās izrādes cirkā veiksmīgi noritēja jau maija beigās. Izrādes apmeklētāja, Ekonomikas un kultūras augstskolas studente Rūta Sabīne Nīmante, par “Brīnuma skartajiem” izsakās kā par unikālu, oriģinālu un mistisku piedzīvojumu:

“Šī izrāde ir lielisks instruments, lai iepazītu cirka māju kā personību. Ielūkojoties dažādajās telpās aiz priekškara, uz cirka ēku sāku raudzīties pavisam citām acīm – tagad jūtos, it kā cirka ēka būtu mans vectētiņš, pie kura atkal un atkal gribas aiziet padzert tēju.”

Turpmāko izrāžu datumi

15. – 19. jūnijs,

20.–25. jūlijs,

24.–28. augusts,

7.–11. septembris.

Biļetes iespējams iegādāties: cirks.lv/biletes.

Rīgas cirks ir daudzfunkcionāls mākslas centrs, kas mērķtiecīgi strādā ne tikai pie nozīmīgu un aktuālu cirka izrāžu piedāvāšanas arvien plašākai publikai, bet arī ilgtermiņā veicina cirka nozares attīstību un atpazīstamību Latvijas sabiedrībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu