"Panorāma" arī pēc ārkārtas stāvokļa sāksies 20:00; LTV norāda uz mediju uzrauga spiedienu (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu raidījuma “Panorāma” raidlaiks arī turpmāk, pēc ārkārtējās situācijas beigām valstī, būs plkst. 20.00, vēsta LTV. 

Lēmumu mainīt raidījuma raidlaiku LTV uzskata par izsvērtu un atbildīgu – tas darīts, lai vēl operatīvāk un visaptverošāk (izmaiņas ļāva pagarināt ziņu izlaiduma garumu) informētu sabiedrību.

LTV atgādina, ka LTV kanāli atšķirībā no lielo komercmediju piedāvātā ir pieejami bezmaksas virszemes apraidē.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome gan aicinājusi LTV neveidot papildu konkurenci komercmedijiem, ko LTV uzskata par mēģinājumu iejaukties redakcionālajā neatkarībā.

LTV norādīja, ka 6. maijā saņēmusi NEPLP priekšsēdētāja Ivara Āboliņa parakstītu vēstuli, kurā atsaucās uz mediju grupas “TV3 Group” pausto viedokli par izmaiņām LTV1 prime-time plānojumā.

Vēstulē esot norādīts, ka sabiedriskās televīzijas “mērķis noteikti nav konkurēt ar komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem”, kā arī NEPLP aicinājusi “LTV savos redakcionālajos lēmumos neveidot papildus konkurenci komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem un iespēju robežās atkārtoti izvērtēt jautājumu par ziņu raidījumu ētera laiku, lai nodrošinātu sabiedrībai iespēju saņemt vispusīgu un daudzveidīgu informāciju no dažādām programmām”.

NEPLP apgalvojumu par nekonkurēšanu LTV uzskata par mulsinošu, jo pat sabiedriskajā pasūtījumā ir noteikti sasniedzamās auditorijas mērķi, kuru sasniegšana bez godprātīgas un sekmīgas konkurences ir praktiski neiespējama.

Lai arī vēstulē NEPLP apgalvo, ka “respektē LTV redakcionālo neatkarību un nekādā veidā nevēlās ietekmēt LTV kā sabiedriskā medija redakcionālos lēmumus”, pārraugošās organizācijas aicinājums “neveidot papildu konkurenci” liekot to apšaubīt. Tas arī esot klaji nepieņemams, un LTV to vērtē kā mēģinājumu iejaukties redakcionālajā neatkarībā.

LTV arī uzskata, ka NEPLP paustais demonstrē uzraugošās iestādes ieinteresētību komercmediju interešu aizstāvībā.

“Esmu to paudis iepriekš, tomēr vēlos uzsvērt vēlreiz –mēs nekad nepakārtosim savu darbu komercmediju interesēm! Sabiedriskajai televīzijai nav jāstrādā pēc “atlikuma principa” – mums ir jāstrādā sabiedrībai,” paziņojumā medijiem pauda LTV valdes loceklis Ivars Priede.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu