Pāragri mirušā Matīsa Runtuļa grupa laiž klajā jaunu dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"N0Tinghila"
"N0Tinghila" Foto: publicitātes

Klajā nāk otrais singls "Šī mīlestība nepārdodas" no pāragri mirušā producenta Matīsa Runtuļa grupas "N0Tinghila" pēdējā albuma "Tiekšanās uz svelmi un smeldzīgu klusumu. Pasakas pieaugušajiem".

Diemžēl singla iznākšanas brīdī grupas līdera Matīsa Runtuļa vairs nav, bet, pabeidzot kopīgi iesākto, albumu izdos grupas pārējie dalībnieki.

Grupa "N0Tinghila" ir viens no daudzpusīgā, talantīgā mūziķa un producenta Matīsa Runtuļa pēdējiem projektiem, kurā viņš pievērsies rokmūzikai. Līdz tam viņa daiļrade vairāk asociējusies ar elektroniku, bet 2019. gada sākumā, tuvāk iepazinies ar Latvijas underground mūziku, viņš, paša vārdiem runājot, bija "pārsteigts, ka mūsdienās kāds vēl spēlē roku", un nolēma izveidot arī pats savu grupu. Tā paša gada pavasarī Matīss uzaicināja sev pievienoties bundzinieku – multiinstrumentālistu Matīsu Repsi (MESA, Agnese Rakovska) un basisti Aigu Preimani ("Bērnības milicija"), un drīz vien Aigara Grāvera studijā tika uzsākts darbs pie grupas debijas albuma. Kā albuma priekšvēstnese "N0Tinghilas" Soundcloud profilā 2019. gada vasarā tika publicēta dziesmas “Ēdenes ābols” singla versija.

"Matīss Runtulis savā mūzikā bija aizrautīgs un drosmīgs, apveltīts ar tūkstošiem jaunu ideju un apskaužamu mūzikas izjūtu, kuras dēļ viņš nekļuva iedomīgs, bet tieši otrādi, centās arī citus ievilkt mūzikā sev līdzi – pat tos, kam ar mūziku šķietami nebija nekādas saistības. Ja ne lai spēlētu, tad vismaz lai kopā noklausītos kādu albumu, ko pēc tam pārrunāt. Pēdējā dzīves gadā Matīss cīnījās ar sevi un slimību, tomēr darbs pie albuma mērķtiecīgi un bez pārtraukumiem turpinājās līdz pat Matīsa aiziešanai," teikts grupas preses paziņojumā. 

Foto: Grupa "The Bubble Gum Explotion" (Matīss Runtulis)
Foto: Grupa "The Bubble Gum Explotion" (Matīss Runtulis) Foto: TVNET/Gints Bāliņš

Vienpadsmit kompozīciju albuma izdošana vinila plates formātā sagaidāma vēl šogad.

Noklausies jauno singlu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu