"Radio Skonto" šogad pieļauj apgrozījuma kritumu par 15-20%

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Valdis Melderis
Valdis Melderis Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

SIA "Radio Skonto" šogad pieļauj apgrozījuma kritumu par 15-20%, teikts "Firmas.lv" publicētajā uzņēmuma gada pārskatā.

2019.gadā "Radio Skonto" apgrozījums bija 1,409 miljonu eiro apmērā, kas ir par 13,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās 9,6 reizes un bija 16 172 eiro.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka peļņas samazinājums tika paredzēts, turklāt samazinājums nav tik kritisks, kā prognozēts.

Vienlaikus "Radio Skonto" apgrozījuma kritums galvenokārt saistīts ar veiktajiem grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, liedzot būtiskai daļai līdzšinējo reklāmdevēju reklamēties radio.

Pagājušajā gadā "Radio Skonto" nozīmīgu uzmanību veltīja jaunu klientu piesaistei un tirgus pozīciju noturēšanai, teikts vadības ziņojumā.

Tajā arī minēts, ka 2020. gadā kompānija plāno vairāk uzmanības pievērst tiešo izmaksu samazināšanai un līdzšinējās reklāmas tirgus daļas saglabāšanai un palielināšanai, kā arī paredzēts iesaistīties valsts un Eiropas Savienības atbalsta pasākumos.

Vadības ziņojumā arī paustas bažas par uzņēmuma finanšu rādītājiem, jo, ņemot vērā grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, apgrozījuma samazinājums turpināsies. Vadības ziņojumā prognozēts, ka apgrozījuma kritums varētu būt 15-20% apmērā. 

Kompānijas vadības ziņojumā atzīts, ka nav iespējams prognozēt, kādu ietekmi uz "Radio Skonto" darbību atstās pieprasījuma kritums saistībā ar Covid-19 izplatību.

2018. gadā "Radio Skonto" apgrozījums bija 1,632 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 155 869 eiro.

Kompānija "Radio Skonto" reģistrēta 1993. gadā, un tās pamatkapitāls ir 102 162 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir SIA "RS Media", bet patiesie labuma guvēji ir Edijs Akolovs, Juris Egle un Ivars Laimonis Embrekts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu