Kobeina ģitāra pārdota izsolē par vairāk nekā 6 miljoniem dolāru (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Izsolīs Kobeina ģitāru, ar kuru viņš uzstājās MTV "Unplugged" koncertā
Izsolīs Kobeina ģitāru, ar kuru viņš uzstājās MTV "Unplugged" koncertā Foto: Foto no izsoļu nama mājas lapas

Šajā nedēļas nogalē norisinājās izsole, kurā tika pārdota viena no mirušā mūziķa, "Nirvana" solista, ģitārista un dziesmu autora Kurta Kobeina (Kurt Cobain) ģitārām, ar kuru viņš uzstājās MTV "Unplugged" koncertā 1993. gadā, vēsta "nme.com". Instruments pārdots par rekordlielu summu - vairāk nekā sešiem miljoniem dolāru, paziņojis Kalifornijas izsoļu nams "Julien's Auctions".

1959. gadā izgatavotā ģitāra Martin D-18E tika pārdota piektdien un sestdien notikušajā "Mūzikas ikonu" izsolē par 6 010 000 dolāru un "Julien's Auctions" to raksturoja kā "jaunu pasaule rekordu ģitārai".

Iepriekš no šā koncerta izsolīta Kobeina tirkīza krāsas "Fender Stratocaster" ģitāra un zaļā jaka, kas mūziķim bija mugurā. Jaka tika nosolīta par 334 000 dolāru, tādējādi uzstādot rekordu kā visu laiku dārgākā jaka. 

Jau pēc Kobeina nāves izdotais albums "MTV Unplugged in New York" ir viens no veiksmīgākajiem "Nirvana" ierakstiem. ASV ir pārdoti vairāk nekā pieci miljoni tā kopiju, un 1996. gadā tas atnesa grupai "Grammy" balvu.

Grupas koncerts notika piecus mēnešus pirms Kobeina pašnāvības 1994. gada aprīlī. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu