Saeimā iesniegta iniciatīva par Operetes teātra izveidi Ogrē kādreizējā Tautas nama ēkā (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Atvars Lakstīgala
Atvars Lakstīgala Foto: no personiskā arhīva

Saeimā iesniegta iniciatīva par Operetes teātra izveidi Ogrē kādreizējā Tautas nama ēkā, liecina informācija Ogres novada pašvaldības mājaslapā.

Pagājušajā nedēļā Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) ar Latvijas Operetes fonda dibinātāju, Operetes un muzikālā teātra biedrības valdes priekšsēdētāju Agiju Ozoliņu-Kozlovsku un Ogres Mūzikas skolas direktoru Atvaru Lakstīgalu apsprieda Operetes teātra būvniecību Ogrē. Viņi bija vienisprātis, ka izraudzītā vieta kādreizējā Tautas nama ēkā teātrim ir ļoti piemērota.

Ozoliņa-Kozlovska informēja, ka portālā "www.manabalss.lv" izvietoto iniciatīvu "Atjaunosim operetes teātri Latvijā!" parakstījuši jau vairāk nekā 10 000 cilvēku. Saeimai jau ir nosūtīts Operetes fonda kolektīvs iesniegums "Atjaunosim operetes teātri Latvijā!", minot, ka rasts risinājums Operetes teātra mājvietai Ogrē, kas tiks pielāgota teātra vajadzībām ar labiekārtotām pieguļošajām teritorijām.

Iesniegumā uzsvērts Latvijas Operetes fonda izveidotās teātra trupas ieguldītais darbs, jau vairāku gadu garumā rūpējoties par šī kultūras žanra dzīvotspēju un attīstību Latvijā.

Ņemot vērā, ka tikai ar pilsonisko iniciatīvu un entuziasmu nav iespējams nodrošināt šī kultūras žanra ilgtermiņa darbību un attīstību, Latvijas Operetes fonds lūdz Saeimu izskatīt iniciatīvu un rast risinājumu profesionāla Operetes teātra atjaunošanai Ogrē uz Latvijas Operetes fonda izveidotās mākslinieciskās un organizatoriskās bāzes.

Tāpat tiek lūgts finansiāls atbalsts - bāzes dotācija 200 000 eiro apmērā, paredzot šo summu turpmāk piešķirt katru gadu Operetes un muzikālā teātra satura veidošanai, administratīvās kapacitātes stiprināšanai un nodarbinātības veicināšanai kultūras sfērā Latvijas reģionos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu