LNSO valdes locekle atbalsta ideju par koncertzāli Elizabetes ielā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Atbalstu Ministru kabineta lēmumam par jaunās Rīgas koncertzāles celtniecību Elizabetes ielā 2 paudusi arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) valdes locekle Indra Lūkina.

Kā pavēstīja Lūkina, viņas ieskatā Elizabetes iela 2 būtu lieliska koncertzāles atrašanās vieta. Tā atrodas pašā pilsētas centrā, tuvu atrodas arī sabiedriskā transporta pieturvietas. Savukārt parka pretējā pusē ir arī pazemes stāvvietas, kuras, iespējams, varētu paplašināt.

"Jau pati ideja izveidot Kronvalda parku par dažādu kultūras norišu vietu kopumu - Kongresu nams, Jāzepa Mediņa mūzikas skola un jaunā koncertzāle - ir izcila.

Protams, ar nosacījumu, ka parka zaļā zona paliek neskarta," sacīja Lūkina.

Tāpat viņa aicināja paturēt prātā, ka koncertzāle katrā pilsētā tradicionāli ir viens no tūristu iecienītākajiem apskates objektiem. LNSO valdes locekle akcentēja, ka arī šis ir vērā ņemams aspekts, proti, koncertzāles ēka iekļautos "tūristu takā", kas ved no Vecrīgas uz "kluso centru".

"Jaunā koncertzāle neapšaubāmi dotu būtisku pozitīvu pienesumu Latvijas ekonomikai - par to liecina daudzu Eiropas pilsētu piemēri. Un visiem klausītājiem jauna, kvalitatīva koncertzāle beidzot dotu iespēju izbaudīt mūzikas skanējumu adekvātā vidē un veidā," uzsvēra Lūkina.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu