Noskaties kora "Latvija" jaundarba "Koki" video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: kadrs no video

Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais 21. jūlijā savu klausītāju vērtējumam nodod Jēkaba Jančevska un Ineses Zanderes jaundarba "Koki" videoklipu, tādējādi arī ieskandinot 2020. gada koncertsezonas turpinājumu.

Iecere par videoklipu aizsākās martā. Līdz ar valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa sākšanos Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais meklēja dažādus veidus, kā turpināt kolektīva radošo darbību. Jaundarba teksta radīšanai tika uzrunāta dzejniece Inese Zandere, kuras dzejai piemīt īpašs melodiskums. Savukārt teksta ietērpšana mūzikā tika uzticēta komponistam Jēkabam Jančevskim, ar kuru VAK "Latvija" izveidojusies veiksmīga sadarbība vairāku gadu garumā. Jaundarba "Koki" ierakstu veica talantīgais skaņu inženieris Gustavs Ērenpreiss.

Smeļoties iedvesmu no Latvijas dabas, kā arī tēlainajām Ineses Zanderes dzejas rindām, video mākslinieks Kaspars Krauze izveidojis jaundarba "Koki" videoklipu, kas skatītājiem būs pieejams no 21. jūlija. Jaundarba audio būs klausāms arī mūzikas straumēšanas platformās.

Ar videoklipa "Koki" prezentāciju Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" atsāk 2020. gada sezonu. 31. jūlijā notiks Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Rīgas Doms 2020: Garīgās Paralēles / Anglija", kur kopā ar ērģelnieku Aigaru Reini un instrumentālistiem Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" izpildīs angļu komponistu darbus.

Arī šogad VAK "Latvija" un diriģents Māris Sirmais turpina tradīciju - 23. Starptautisko Garīgās mūzikas festivālu, kas klausītājus Rīgā priecēs no 18. augusta līdz 5. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu