"Zobens un lemess" rīkotājs: Pasākuma norise būs atkarīga tikai no pašu apmeklētāju atbildības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Otrā diena bildēs. Sviedri, metāls un alus. Bauskā festivāls "Zobens un lemess"
Otrā diena bildēs. Sviedri, metāls un alus. Bauskā festivāls "Zobens un lemess" Foto: Neils Saksons

Etniskās, metāla mūzikas un seno amatu festivāls "Zobens un lemess" no jūnija ir pārcelts uz augusta sākumu, un tā norise būs atkarīga tikai no pašu apmeklētāju atbildības, pauda rīkotāju pārstāvis Valdis Bērzvads.

Pašlaik plānots, ka festivāls Bauskas pilskalna estrādē norisināsies 7. augustā un 8. augustā. Lielākā daļa iepriekš izziņoto grupu jau ir apstiprinājušas dalību festivāla jaunajos datumos, taču dažas ārzemju grupas uz pasākumu ierasties nevarēs. Bērzvads prognozēja, ka nākamās nedēļas sākumā rīkotāji izziņos jaunu pasākuma programmu.

Festivāla rīkotājs pastāstīja, ka sākumā pārdošanā nodotas 1000 biļetes uz pasākumu. Lai valdība noteikusi, ka augustā ārtelpās var pulcēties līdz 3000 cilvēkiem, pēc Bērzvada teiktā, mazāks pārdoto biļešu skaits ļaus vieglāk pārorientēties un pasākumam notikt arī gadījumā, ja ierobežojušie pasākumi kļūs stingrāki. Iespējams, īsi pirms pasākuma dienas tiks paziņots par papildu biļešu pārdošanu.

"Cilvēki nogaida. Ir cilvēki, kas baidās. Gan no vīrusa, gan no tā, ka pasākumu var pārcelt, bet viņi nav gatavi ieguldīt naudu nākamā gada pasākumā,"

atzina pasākuma rīkotājs.

Lai arī festivāla teritorijā esot iespējams ievērot visus pulcēšanās ierobežojumus un noteikumus, Bērzvads atzina, ka pārliecināt iereibušus apmeklētājus par to, ka pusnaktī pasākums beidzas un jādodas pie miera, varētu būt diezgan grūti. Kārtību pasākumā, arī telšu pilsētiņā, nodrošinās apsardzes uzņēmums.

"Īstenībā viss ir apmeklētāju rokās. Ja noteikumi netiks ievēroti, atnāks attiecīgās struktūras un pasākumu slēgs," atzina Bērzvads.

Bauskas novada domes sēdes protokols liecina, ka pašvaldība grozījusi iepriekš pieņemto lēmumu par 10 000 eiro līdzfinansējuma piešķiršanu festivāla rīkotājiem, precizējot pasākuma norises datumu. Vienlaikus dome noteikusi, ka pasākumā rīkotājiem - biedrībai "Alternatīvās kultūras centrs Krauklis" - jānodrošina Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" noteiktās prasības.

Jau ziņots, ka iepriekš Bauskas novada domē starptautiskajam mūsdienu etniskās un vēstures rekonstrukcijas festivālam "Zobens un lemess" no prasītajiem 15 000 eiro atbalstīta 10 000 eiro liela finansējuma piešķiršana.

Deputāti sprieduši, ka Bauska sevi sauc par festivālu pilsētu, tādēļ arī tiek sniegts atbalsts dažādu festivālu organizētajiem. Turklāt pasākumi pulcē ne tikai novadniekus, bet arī viesus no citām Latvijas pilsētām un valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu