Noslēpuma plīvurs ir kritis! Zināma TV3 šova “Balss maskā” detektīvu komanda (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Krīvēns (Krivenchy)
Jānis Krīvēns (Krivenchy) Foto: Lauris Vīksne

13. septembrī pie TV3 skatītājiem nonāks jauns muzikāls šovs  “Balss maskā”, kurā 11 svētdienas vakaru garumā detektīvu komanda visdažādākajos veidos centīsies atklāt, kuras slavenības slēpjas zem 12 tēlu maskām. Katrs no detektīviem liks lietā savus ieročus – kādam tā būs spēcīga intuīcija, citam zināšanas, bet kādam uzspīdēs vien tīrā veiksme. Iepazīsties ar šova “Balss maskā” detektīviem!

Kanāla TV3 muzikālajā šovā “Balss maskā” detektīvu komanda apvienojušās četras košas un atraktīvas personības - Baiba Sipeniece-Gavare, Jānis Krīvēns jeb Krivenchy, Samanta Tīna un Jānis Šipkēvics.

Baiba Sipeniece-Gavare - humoriste un radio balss

Baiba Sipeniece-Gavare
Baiba Sipeniece-Gavare Foto: Lauris Vīksne

Baiba pavedienus saskatīs it visā - gan stājā, gan gaitā, gan kustībās, gan balsī. Minot paļausies uz savu attīstīto sievietes intuīciju. “Man ir tiešām liels prieks un pagodinājums, ka man tika piedāvāts būt par daļu no kanāla TV3 sezonas lielākā notikuma, turklāt jaunā un aizraujošā formātā. Smejoties varu teikt, ka mēs, detektīvu komanda, esam tāda laba kompānija, ar kuru var ābolus zagt un kūlu dedzināt, mums tiešām iet jautri! Turklāt mēs katrs esam no sava informācijas lauka – piemēram, mans “solabiedrs” Krivenchy mani izglīto par interneta slavenībām, es viņu - par “reālām” personībām, un tā mēs kopīgi liekam to bildi kopā.

Kopumā ar minēšanu neiet viegli, jo balsis tiek izmainītas līdz nepazīšanai, tādēļ jābūt ļoti vērīgam – pievēršot īpašu uzmanību kustībām, stājai, gaitai, un pat viena vienīga nejauša detaļa var būt nodevīga – tā man arī izdevās uzminēt vienu no slavenībām.

Tagad, kad puse filmēšanas aizvadīta, man vairs nav variantu, kas slēpjas zem maskām, bet tās ir vokāli ļoti spēcīgas. Ja šie cilvēki vēl nav šovbiznesā, tad viņiem steidzami tas jāmaina,” par pirmajiem iespaidiem no filmēšanas dalās Baiba Sipeniece-Gavare.

Jānis Krīvēns jeb Krivenchy - grupas "Singapūras satīns’’ balss, podkāstu “Pāļa bazars” un “Pēdējā pilīte” saimnieks

Jānis Krīvēns (Krivenchy)
Jānis Krīvēns (Krivenchy) Foto: Lauris Vīksne

Domās ārpus visām kastēm un rāmjiem. Ar savu netradicionālo pieeju atkodīs pat viscietākos riekstus. “Līdz šim klasiskie “dziedāšanas šovi” man šķita ļoti garlaicīgi, tāpēc sākotnēji biju skeptisks par savu dalību, tomēr, noskatoties ārzemju “Balss maskā” versijas,

man iepatikās šovs ar savu absurdumu (labā nozīmē) un neordināro konceptu.

Turklāt, jau no redzētā šovā, pārliecinājos, ka mani visvairāk uzrunā tas, ka ar dalībniekiem un dziesmu izvēli tiek noklātas vairākas auditorijas vienlaicīgi un, iespējams, tieši šis varētu kļūt par pirmo dziedāšanas šovu, kurā tiek izpildītas dziesmas tām paaudzēm, kuras no televīzijas ir distancējušās,” par lēmumu pievienoties šovam stāsta Krivenchy.

“Lai arī šī ir mana pirmā pieredze darbā ar apjomīgu TV šovu, man šķiet, ka visai ātri spēju adaptēties un iekļauties jaunajā vidē. Man ir ļoti labas attiecības ar visu komandu un par viņiem varu teikt labāko - es jūtos ļoti pagodināts, ka tieku vērtēts vienā līmenī ar tik gudriem, panākumiem bagātiem un talantīgiem cilvēkiem. Domājot par “atmaskošanas” veidiem, es šovā būšu pilnīgi neprognozējams un impulsīvs, un nelieciet pārāk augstas ekspektācijas par manām latviešu slavenību zināšanām, bet izbaudiet priekšnesumus un labi pavadiet laiku. Tā kā stipri kareivji visiem nelielās ar saviem ieročiem, skatītājam manējos nāksies atklāt pašiem!” par gaidāmo dalās Krivenchy.

Samanta Tīna - dziedātāja

Samanta Tīna
Samanta Tīna Foto: Lauris Vīksne

Ar savu uztrenēto ausi dalībnieku dziedājumā pamanīs vissīkākās nianses, kas varētu liecināt par viņu patieso identitāti. Izmantos savu skatuves pieredzi, lai iejustos dalībnieku ādā.

“Šis ir jauns un nebijis šovs Latvijas vēsturē, un esmu droša, ka skatītājiem otrpus ekrāniem būs tikpat liels azarts kā detektīvu komandai. Man ļoti patīk tas, ka mūsu uzdevums nav vokālā snieguma vērtēšana, bet gan personību atmaskošana, kas ir jauns un nebijis izaicinājums arī man pašai! Mēs esam lieliska komanda, kurā katrs izmanto savus ieročus, tādējādi palīdzot viens otram! Es centīšos atmaskot dalībniekus pēc balss intonācijas un skatuves kustībām – ķermeņa valoda ir ļoti būtisks faktors, kas palīdz saprast, vai cilvēks ar skatuvi ir uz “tu” vai “jūs”, stāsta Samanta Tīna.

Jānis Šipkēvics - žurnālists un Radio SWH vadītājs 

Jānis Šipkēvics
Jānis Šipkēvics Foto: Lauris Vīksne

Minot izmantos savas enciklopēdiskās zināšanas mūzikas vēsturē un pamatīgo pieredzi Latvijas šovbiznesa vidē.

“Savas dzīves laikā esmu savācis tik daudz mūzikas liecību (grāmatu, skaņu nesēju, plašu, intervijas), ka grēks būtu to nelikt lietā, tāpēc dalība šovā detektīva lomā šķiet ļoti piemērota. Notraukšu no daža laba mūzikas fakta putekļus un iedošu tiem jaunu dzīvību. Priecājos, ka neesam žūrija, bet gan pētnieki un novērotāji, kur improvizācijai ir liela loma, jo daudz ko redzu pirmo reizi. Šķiet, ka vissarežģītākie ir brīži, kad jāpaziņo, ka maska ir jānoņem. Tad jūtos kā boss, kuram jāatlaiž kāds grēcinieks. Un tad zinu, ka būs asaras, bet šovā bez tām, tāpat kā bez asinīm un sviedriem, nevar iztikt.

Bet man ļoti patīk, ka Maskas pašas izvēlas dziesmas, jo tās izvēle var daudz pastāstīt par pašu slavenību.

Tāpēc es meklēšu to nabassaiti, kas dziesmai, maskai un slavenībai liek iet roku rokā “ar dziesmu par dzīvi”, saplūstot vienā personā,” Masku atmaskošanas taktiku atklāj detektīvs Jānis Šipkēvics

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu