Svinot divus gadu desmitus, "Double Faced Eels" izdod jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Double Faced Eels" un Katō
"Double Faced Eels" un Katō Foto: publicitātes

19. augustā latviešu grupa "Double Faced Eels" (DFE) nodod klausītājiem singlu "Neformāts" no jaunā albuma ar tādu pašu nosaukumu. Albums būs pieejams no piektdienas visās lielākajās straumēšanas platformās.

Albuma tituldziesmas ierakstā, papildus "Double Faced Eels" sastāvam un jau ierastajiem diviem grupas vokālistiem – grupas dibinātājam Markam (Mārtiņš Gailītis) un Reinim Straumem, piedalās jaunā dziedātāja Katō un hiphopa izpildītājs Idus Abra.

Dziesmas video filmēts Purvciemā, netālu no studijas, kurā tika sarakstītas albuma dziesmas.

"Viss albuma virziens radies mikrorajona aurā,"

teikts grupas preses paziņojumā.

Video režija un producenti ir Kristaps Kukainis un Roberts Āboltiņš.

Noskaties video dziesmai "Neformāts":

“Sakritis tā, ka “Neformāts” ir grupas divdesmitgades albums, un patiesībā tas ir zīmīgi, jo esam atraduši savu jauno identitāti. Vairs ne jokdaru pankroks, ne pārnopietnais ģitārroks, ne deju mūzika, bet gan DFE. Ar “Neformātu” svinam to, ka atšķiramies tieši ar to, ka nebaidāmies būt gan popmūzikai nepiedienīgi smagi, gan rokmūzikai nepiedienīgi viegli. Līdz ar šo pašapzināšanos arī “Neformāts” ieraksta process mums pagāja plūstošāk un vieglāk nekā parasti. Viss bija balansā," par jaunā albuma ierakstu stāsta grupas DFE dalībnieki.

"Double Faced Eels"
"Double Faced Eels" Foto: publicitātes

Viegluma sajūta atspoguļojas arī izvēlē, ka pie grupas vokālajiem grožiem darbojas abi – gan oriģinālais pankroka čempions Marka, gan “Atspulga” ērā gaismā iznākušais Reinis.

"Rakstot albumā iekļautās dziesmas, fokusējāmies tikai uz to, kas patīk mums pašiem, kas rada pozitīvas emocijas, un uz to, ko mēs paši gribam dzirdēt ne tikai skanam pa radio, bet arī spēlēt klausītājiem koncertos. Liriski albumā nekautrējamies izklausīties nobriedušāki  - tomēr esam ne tikai jau ar pieredzi mūzikā, bet arī dzīvē, līdz ar to varam atļauties dziesmu vārdos ielikt kādu dzīves mācību, neizklausoties mākslīgi vai nepatiesi," tā grupa.

Albumā iekļautas dziesmas, kas radušās, sadarbojoties ar citiem, lieliskiem Latvijas mūziķiem, - Katō (Anna Zankovska) un Idus Abra (Edgars Spudiņš) dzirdami dziesmā “Neformāts”, RIGaLIVE dziesmu nometnes laikā tapusī “Viņa nedejo” kopā ar Didzi Bardovski un Miku Frišfeldu, kurš pielika savu artavu pie dziesmas “Cenu zīmes” teksta.

Albums tapis ar VKKF mērķprogrammas “Neakadēmiskās mūzikas atbalsts” piešķirto finansējumu.

Double Faced Eels "Neformāts"
Double Faced Eels "Neformāts" Foto: publicitātes

Par grupu

Šogad aprit divdesmit gadi, kopš tika dibināta grupa Double Faced Eels, tās pastāvēšanas laikā sastāvā mainīgi spēlējuši septiņi dalībnieki, nemainīgi paliekot grupas dibinātājam un līderim Mārtiņam Gailītim, zināmam kā Markam. Grupas DFE tagadējais sastāvs ir Mārtiņš Gailītis, Reinis Straume, Viktors Maslovs, Dairis Petrauskis. Grupa plašāku atpazīstamību ieguva ar dziesmu "Zilais valis" un tai sekojošo tāda paša nosaukuma albumu. Savas darbības laikā grupa ir izdevusi četrus albumus - "Zilais valis" (2006), "Kurš gribēja nogalināt Džūliju? Nezinu, bet trāpīja mums" (2007), "Vēl patiesāk" (2010), "Atspulgs" (2018).

Klausītāji tiek aicināti uz albuma “Neformāts” prezentācijas koncertu 19. augustā plkst. 19:00, B-Bārā, Doma laukumā 2, Vecrīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu