Sācies Frankfurtes grāmatu gadatirgus

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Ar virkni digitālu pasākumu trešdien sācies Frankfurtes grāmatu gadatirgus, kas jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ šogad pārsvarā norisināsies internetā.

Atklāšanā runu attālināti teica 86 gadus vecais indiešu ekonomists un Nobela ekonomikas prēmijas laureāts Amartja Sens, kuram Frankfurtes grāmatu gadatirgus noslēgumā tiks pasniegta Vācijas grāmatu gadatirgus Miera prēmija.

Sens, kurš savos darbos koncentrējies uz sociālo taisnīgumu un labklājību, sacīja, ka joprojām nespēj iedomāties savu dzīvi bez studentiem, lai gan ir jau 86 gadus vecs.

Frankfurtes grāmatu gadatirgus Miera prēmija, kas ir 25 000 eiro liela, tiek pasniegta tiem, kas miera vārdā devuši ieguldījumu literatūrā, zinātnē un mākslā.

"Viņa spilgtie un spēcīgie apraksti kalpojuši arī tam, lai izskaidrotu, kā nabadzība, bads un slimības ir saistīti ar brīvu un demokrātisku struktūru trūkumu," paziņojusi žūrija, kas izvēlas prēmijas ieguvēju.

Prēmijas pasniegšanas ceremonija, tāpat kā vairums gadatirgus pasākumu, tiks straumēta internetā.

Atklāšanā piedalījās arī vairāki citi autori, tostarp vācu rakstniece Verena Keslere un literatūrkritiķis Ijoma Mangolds.

Jau vēstīts, ka pandēmijas dēļ gadatirgus tā tradicionālajā formātā tika atcelts. Tā vietā no 14.oktobra līdz 18.oktobrim norisināsies gadatirgus "speciālizlaidums", kurā būs aplūkojamas 4400 digitālas izstādes no 110 valstīm.

Gadatirgus direktors Jirgens Boss šonedēļ nodēvēja to par lielu eksperimentu.

Kanādai vajadzēja būt šī gada gadatirgus goda viesim, bet, ņemot vērā pandēmijas dēļ noteiktos ceļošanas ierobežojumus, tas pārcelts uz 2021.gadu.

Vācijas kultūras ministre otrdien paziņoja, ka valdība grāmatu nozares atbalstam atvēlēs līdz 25 miljoniem eiro, lai palīdzētu uzņēmumiem pārdzīvot pandēmijas izraisīto krīzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu