Gājēju ceļš, kuru tur milzu rokas: Vjetnamas zelta tilts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Unikālais zelta tilts Vjetnamas pilsētas Danangas kalnos ir izslavēts tūrisma apskates objekts. Šeit ceļotājiem ir iespēja baudīt neaizmirstamu kalnu ainavu, vienlaikus atrodoties uz moderna tilta, kuru balsta divas milzīgas rokas.

Ieliektais tilts, kuru tur divas rokas, stiepjas 150 metru garumā, un no tā paveras fenomenāla kalnu ainava. Pats tilts un tā margas ir veidotas no zeltīta metāla, no kā arī izriet gājēju tilta nosaukums, vēsta arhitektūras portāls “ArchDaily”.

Foto: Unsplash

Zelta tilts tika atklāts 2018. gadā un acumirklī kļuva par vienu no “karstākajiem” Vjetnamas tūrisma objektiem. Tā unikālā detaļa ir milzu akmens rokas, kuras notur samērā šauro tiltu – miglainās dienās, veroties no kalna pakājes, rodas ilūzija, ka kalnus apvij zelta zīda strēmele, kuru notur šīs lielās rokas. Tilts atrodas 1400 metrus virs jūras līmeņa, tādēļ nereti šī arhitektūras struktūra slēpjas mākoņos, kas pastaigu pa to padara par maģisku piedzīvojumu.

Foto: Unsplash

Kopumā 150 metrus garais tilts ir sadalīts astoņās daļās. Katru tilta iedaļu iezīmē dažādu krāsu lobēlijas, kas šeit ir visai bieži sastopams augs. Ziedu dobes ir iekārtotas starp tilta margām un celiņu, piešķirot papildu krāsu zeltītajām struktūrām. Savukārt milzīgās akmens rokas ir apzināti veidotas tā, lai tās izskatītos vizuāli novecojušas – arhitekti tās ir pārklājuši ar speciālu virskārtu, kas rada šādu efektu.   

Foto: Pixabay
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu