Raimonds Pauls dusmīgs par Gobzema ieceri savākt viņam miljonu eiro (48)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA / TVNET kolāža

Maestro Raimonds Pauls sociālajos tīklos paudis sašutumu par Saeimas deputāta Alda Gobzema ieceri viņam "atvērt kontu un savākt miljonu".

Naktī uz sestdienu, 3. oktobri, Gobzems savā "Facebook" kontā rakstīja, ka "domājis par Raimondu Paulu kā par izcilāko latvieti pēdējo simts gadu laikā". Deputāts pauda, ka "katrs no mums ballītē ir uzlicis Raimonda Paula dziesmu" un ka "katram ir mīļākā maestro dziesma".

"Es Raimondu Paulu esmu saticis dažas reizes dzīvē. Un man ir neremdināma vēlme, ka mēs visi izdarām kaut ko nebijušu. Es gribu, ka mūsu tautas pats izcilākais cilvēks ir miljonārs," rakstīja Gobzems, piebilstot, ka "tas nav daudz" un "ir tikai materiāli".

Deputāta ieskatā, tas celšot visu pašapziņu. Šīs ieceres realizēšana būtu "paldies pateikšana par tiem daudzajiem skaistajiem dzīves brīžiem, kas mums bijuši, pateicoties Raimondam Paulam". "Tas būs ļoti skaisti, ticiet man," piebilda deputāts.

Gobzems aicināja visus ziedot pa vienam eiro, nevis "nabadzības vai nepieciešamības dēļ", bet gan tāpēc, ka "mēs varam".

Sestdienas rītā deputāts turpināja apcerēt šo tēmu: "Kad gāju politikā, es solīju - pirmajā dienā, kad būšu premjers, atdošu Raimondam Paulam nozagto "Krājbankā"."

Gobzems pauda, ka savus solījumus neaizmirstot un "šis man ir jāizpilda. Taču to var izpildīt vēl skaistāk, paceļot visas valsts pašapziņu."

Ieraksta turpinājumā deputāts kritizēja veselības ministri Ilzi Viņķeli un pauda, ka "Raimonds Pauls ir cilvēks, kuru var salīdzināt ar Brīvības pieminekli vai valsts karogu, tik nozīmīgs mūsu valstij viņš ir".

Taču acīmredzot deputāta iecere pamatīgi sadusmojusi maestro.

Žurnālists Arnis Krauze svētdien tviterī rakstīja, ka "tik dusmīgu un sarūgtinātu Raimondu Paulu nebiju dzirdējis".

"Arni, ko lai es tagad daru. Izdzirdēju, ka viens (..) no Saeimas internetā aicina cilvēkus man ziedot miljonu. Paldies, es pats visu mūžu esmu spējis pelnīt maizei. Vēl tik man tagad ko tādu vajadzēja piedzīvot," Paula sacīto citēja žurnālists. 

Ierakstu bija retvītojis arī pats maestro.

Savukārt svētdienas vakarā Paula "Twitter" kontā parādījās maestro paziņojums.

"Mīļie draugi! Es neesmu lūdzis un nelūdzu man ziedot naudu - lūdzu, neuzķeraties uz lētām provokācijām un populisma pilniem tekstiem.

Es naudu nopelnu ar savu darbu. Un tāpat iesaku darīt tiem, kas mēģina uzdzīt politisko kapitālu ar tukšu muldēšanu," sacīts paziņojumā.

Jau pēc Paula paziņojuma Gobzems publicēja trešo ierakstu par tēmu, kurā sacīja, ka "savu viedokli nemainīs nekad šajā jautājumā, jo uzskata to par pareizu".

Kad komentārā kāds norādīja uz maestro paziņojumu, Gobzems atbildēja, ka "Pauls nerunā tādās teikuma konstrukcijās" un nelietojot sociālos tīklus.

Komentāri (48)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu