Latvijas dzimšanas dienā tiešraidē varēs klausīties orķestra "Rīga" koncertu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Maestro Raimonds Pauls
Maestro Raimonds Pauls Foto: LETA

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 102.gadadienu, 18. novembra plkst.16 tiešraidē no VEF Kultūras pils izskanēs orķestra "Rīgas" koncerts "No Vītola līdz Paulam", kas bez maksas būs skatāms un klausāms orķestra lapā sociālajā tīklā "Facebook" un "YouTube".

Kā aģentūru LETA informēja orķestra pārstāve Baiba Tilhena, kopā ar orķestri "Rīga" diriģenta Valda Butāna vadībā koncertā uzstāsies dziedātājas Inga Šļubovska-Kancēviča, Ieva Parša un vokālists Daumants Kalniņš. Pasākumā uzstāsies arī saksofonists Oskars Petrauskis. Mūzikas skanējuma dinamiku papildinās dejotāji Reinis Rešetins un Dāniela Bāra. Savukārt koncertu vadīs aktieri Zane un Vilis Daudziņi.

Pēc orķestra "Rīga" pārstāves paustā, valsts svētku koncerta programma "No Vītola līdz Paulam" iecerēta kā simbolisks atskats uz latviešu tautai nozīmīgu latviešu mūziku. Daļu koncertprogrammas veidos latviešu komponistu klasiķu darbi, sākot ar skaņdarbu "Ametists" no Jāzepa Vītola svītas "Dārgakmeņi", Lūgšana no Jurjānu Andreja kantātes "Tēvijai" un Emīla Dārziņa "Spāniešu romance".

Koncerta gaitā izskanēs Latvijas brīvvalsts laikā populāras melodijas, skanot dziesmām "Miglā asaro logs" un "Manu mazu mērkaķīti". Skanēs dziesmas ar dzejnieku Ojāra Vācieša, Imanta Ziedoņa un Aleksandra Čaka dzeju. Koncerta izskaņā klausītāji varēs klausīties maestro Raimonda Paula mūziku Viļņa Šmīdberga aranžējumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu