Kā pandēmijas laikā svinēt Valsts svētkus? Gundegas Skudriņas padomi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Gundega Skudriņa
Gundega Skudriņa Foto: ReTV

Pasākumu rīkotāja Gundega Skudriņa, viesojoties 360TV raidījumā “Vakars uz dīvāna”, piedāvājusi vērtīgas idejas, kā uzburt svētku sajūtu šajā izaicinošajā laikā.

Gundega neslēpj, ka vienas receptes svētku svinēšanai nav un katram jāvadās pēc savām vēlmēm. Taču, lai kā nākas sagatavotos Latvijas dzimšanas dienai, viņa iesaka sākt ar svētku radīšanu savā sirdī – izlasot kādu tematisku vēstures grāmatu vai noskatoties filmu.

Tāpat viņa aicina šobrīd izbaudīt laiku kopā ar mīļajiem, bet, lai kopā būšanu padarītu vēl aizraujošāku, pasākumu rīkotāja mudina uzspēlēt pārsteidzošu spēli, kas atklās daudz jauna vienam par otru - katrs no ģimenes pastāsta savu notikumu, kas palicis atmiņā jo īpaši.

“Un tikai tā liekas, ka, dzīvojot ar cilvēkiem līdzās, tu visu zini. Tā nemaz nav. Tad, kad cilvēks sāk kaut ko stāstīt, tad izrādās, ka viņa spilgtākie notikumi ir bijuši pavisam citi,” atzīst Gundega.

Nenoliedzami, svētku sajūtu palīdz uzburt arī tematiski ēdieni un galda noformējums. Tāpēc Gundega Skudriņa aicina līdzās sarūpētajai maltītei izveidot arī gardumu stūrīti, kur katrs no ģimenes ir atnesis savu jaunatklāto Latvijas garšu, kura pārsteigusi jo īpaši. Šogad svētkus esam spiesti svinēt īpaši šaurā lokā, tāpēc Gundega mudina neaizmirst par tiem, kuri nevar būt kopā ar ģimeni.

“Piezvaniet kādam, kuram tai dienā ir vientuļi. Mēs tik daudz komunicējam visādā citādā veidā, taču ir tik daudz cilvēku, kuri jūtas ļoti vientuļi tieši svētkos. Piezvani kaut vienam tādam cilvēkam – viņš būs super laimīgs, un tev arī pašam būs īpaša sajūta,” vērtīgu padomu ikvienam sniedz Gundega.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu