Foto ⟩ Pārvērtību šovā notikusi K izmēra krūšu samazināšanas operācija

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Пресс-фото/LETA

TV3 šovā ”Operācija: Jauna dzīve” rīdziniecei Danēlai Krūmiņai veikta vairāku stundu ilga operācija, kuras laikā izdevies samazināt viņas K izmēra krūtis līdz iespējami mazākajam DD izmēram.

Danēla savu pirmo krūšturi iegādājusies jau astoņu gadu vecumā, kad mācījusies tikai otrajā klasē. Septītajā klasē viņa valkāja jau C izmēra krūšturi; sasniedzot pilngadību, krūtis bija sasniegušas E-F izmēru. Pēdējos četrus gadus tās ieguļ K izmēra krūštura bļodiņā.

Par krūšu samazināšanu Danēla sapņojusi jau kopš tīņu gadiem, jo vairākkārt cietusi no pazemojumiem un nievājošām replikām. Tāpat jaunā sieviete sapņo par to, ka puiši skatītos viņas acīs, kā arī vēlas izbaudīt sportiskas aktivitātes un bez kaunēšanās izģērbties pludmalē.

Medicīniski Danēlas stāvoklis tiek saukts par gigantomastiju.

Foto: publicitātes

Precīzs iemesls, kādēļ šāds stāvoklis rodas, nav zināms, bet tiek uzskatīts, ka to iespaido ģenētika un paaugstināta jutība pret sievišķajiem hormoniem. Tas var rasties nejauši, bet ir novērots, ka to ierosina pubertāte, grūtniecība vai medikamentu lietošana. Masīvās krūtis spiež uz krūškurvi, veicina kupra veidošanos, izraisa sāpes sprandā, plecos, mugurkaulā un veicina stājas deformāciju, kas noved pie mugurkaula izliekuma, gaitas un silueta izmaiņām.

Foto: publicitātes

Danēlas krūšu samazināšanas operācija bija izaicinājums pat tik pieredzējušam ārstam kā Dr. Eduardam Jurševičam, Estētiskās medicīnas klīnikas ”Lipex” vadītājam: “Gigantomastija ir nopietna diagnoze jaunai sievietei. Šīs operācijas sarežģītība ir faktā, ka operācija tiek veikta milzīgā laukumā un operācijas laikā nepieciešams amputēt lielus audu fragmentus. Daudzi ārsti, kuri nodarbojas ar krūšu rekonstruktīvo ķirurģiju, viņu neuzņemtos kā pacienti, kā arī piedāvātu piena dziedzeru amputāciju. Mēs, savukārt, operāciju veicām citādi – ar krūtsgala areolas kompleksa saglabāšanu, tā nezaudējot iespēju nākotnē barot bērnu ar krūti.”

Danēlas pārvērtības tiek realizētas kopā ar speciālistu komandu – psiholoģi Ingu Bērziņu, plastiskās ķirurģijas guru Dr. Med. Eduardu Jurševicu (“Lipex”), sertificētu sejas, mutes un žokļa ķirurgu Dr. Vadimu Kļimecu (“Lipex”), otolaringoloģi Tatjanu Bogdanovu (“Lipex”) un estētiskās zobārstniecības ekspertu Dr. Raivi Sietnieku (“Confidental”).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu