Cietumā miris par slepkavību notiesātais producents Fils Spektors (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

81 gada vecumā ieslodzījumā mūžībā devies bēdīgi slavenais mūzikas producents Fils Spektors (Phil Spector), kurš 2009. gadā tika atzīts par vainīgu aktrises Lanas Klārksonas slepkavībā, ziņo ārvalstu prese.

Spektors miris sestdien cietuma slimnīcā Kalifornijas štata Stoktonā, teikts Kalifornijas sodu izpildes departamenta paziņojumā.

Producenta meita pavēstījusi, ka Spektora nāvi izraisījušas Covid-19 komplikācijas, ziņo ASV mediji. Inficēšanās ar jauno koronavīrusu Spektoram tika diagnosticēta decembrī.

Spektora lielākie nopelni mūzikā saistāmi ar slavenās «skaņas sienas» izveidi 1960. gadu sākumā - tas ir īpašs daudzslāņains ieraksta veids, kuru producents lietoja, strādājot ar "The Ronettes", Tinu Tērneri, "Bītliem" un pēdējos gados arī ar britu grupu "Starsailor".

Atgādinām, ka producents tika arestēts 2003. gada februārī, kad viņa Losandželosas mājas vestibilā tika atrasta nošauta aktrise Lana Klārksone. Neilgi pirms slepkavības Spektors un Klārksone iepazinās naktsklubā «House of Blues» Holivudā, kur viņa strādāja par viesmīli.

Losandželosas tiesa producentam 2009. gadā piesprieda 19 gadus cietumā.

1989. gadā Spektoru uzņēma Rokenrola slavas zālē.

Fils Spektors
Fils Spektors Foto: AFP/LETA
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu