Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Laiks dziedē visu, bet šis laikam nebūs tas gadījums..." Grupa "Tumsa" piemin Mārtiņa Freimaņa 10. nāves gadadienu

Mūziķis, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis
Mūziķis, dzejnieks un aktieris Mārtiņš Freimanis Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien, 27. janvārī, aprit 10 gadi, kopš 33 gadu vecumā aprāvās latviešu vokālista, komponista, aktiera un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa dzīve. 

Pieminot Freimani, viņa grupa "Tumsa" sociālajos tīklos mūziķim publiskoja sirsnīgu veltījumu un dalījās ar 2008. gada 18. martā Liepājā notikušo Freimaņa autokoncertu.

"10 gadi kopš brīža, kad tu, Freimi, pārcēlies uz citu dimensiju. It kā tik daudz un tai pašā laikā šķiet, ka tie ir tikai pieci mirkļi. Saka, ka laiks dziedē visu, bet šis laikam nebūs tas gadījums. Lai vai kā, daļa Tevis vienmēr būs šeit ar mums," teikts grupas ierakstā.

10 gadi kopš brīža kad Tu Freimi pārcēlies uz citu dimensiju. Itkā tik daudz un tai pašā laikā šiet, ka tie ir tikai 5...

Posted by Grupa "Tumsa" on Wednesday, January 27, 2021

Kā zināms, Freimaņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā 27. janvārī plkst.1.20 Latvijas Infektoloģijas centrā, kur viņš tika ievietots 18. janvārī ar smagu elpceļu saslimšanu.

Mārtiņš Freimanis dzimis 1977. gada 7. februārī Liepājā. Bērnību pavadīja Aizputē, kur pabeidza vidusskolu. Vēlāk strādāja par angļu valodas pasniedzēju Liepājas 1. vidusskolā.

Kopš 1996. gada Mārtiņš bija grupas "Tumsa" solists, līderis un galvenais dziesmu autors. Kopā ar grupu tika izdoti seši albumi. Kad "Tumsa" Latvijas mūzikas vidē jau bija nostabilizējusies, Freimanis sāka komponēt dziesmas un rakstīt tekstus arī citiem izpildītājiem.

Foto: Grāmatas "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" atvēršanas svētki 

Uz augšu