Tapis jauns eksperimentālās mūzikas projekts "Pizdets I Meyk the Hevi Metāls" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pizdets I Meyk the Hevi Metāls "Troubled Son"
Pizdets I Meyk the Hevi Metāls "Troubled Son" Foto: publicitātes

Pašmāju eksperimentālās grupas "Nē" mūziķis Linards Kalniņš kopā ar Minhenē dzīvojošo komponistu Aleksandru Tomasu Metjusonu radījuši jaunu muzikālu projektu "Pizdets I Meyk the Hevi Metāls". Izdots arī pirmais albums "Troubled Son".

Albumu video formātā grupa prezentēs jau šosvētdien Facebook platformā plkst. 18. Prezentācija, kurai dots nosaukums "Nemierīgais dēls apmeklē terapiju", paredzēta kā grupas dalībnieku psihoterapijas seanss. Tiešraidē psihoterapeits Nils Sakss Konstantinovs starp dziesmām uzdos analītiskus jautājumus un analizēs dziesmu tekstus.

Savu viedokli izteiks arī performanču un instalāciju mākslinieki Daniela Vētra un Artūrs Virtmanis, kuri jau sadarbojušies ar "Pizdets I Meyk the Hevi Metāls" mākslas darbā "Against The Tragic Wall", kas 2020. gadā notika Pērnavā, Igaunijā, un Rīgas Mākslas telpā, Latvijā.

Albumā iekļautas septiņas dziesmas angļu, vācu un bulgāru valodā. Dziesmu tematikā dominē pēcpadomju trauma, jaunu cilvēku pieaugšana Rietumu un Austrumu ideoloģiju un kultūru sadursmē, personīgas attiecības ar ģimenes locekļiem, kā arī mīlestība uz vēsturiski pretrunīgām personībām.

Grupa “Pizdets I Meyk the Hevi Metāls” ir bāzēta Minhenē un Rīgā, tās sastāvs ir skotu/bulgāru komponists Aleksandrs Tomass Metjusons (Alexander Thomas Mathewson) un latviešu datu analītiķis un kordiriģents Linards Kalniņš. Viņu mūzikā var dzirdēt baltu un slāviskās saknes, pieredzi klasiskajā un kora mūzikā, kā arī mīlestību pret pankroku, industriālo mūziku un metālu.

Noklausies albumu "Troubled Son".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu