Lūriņš izsakās par policijas piespriesto naudas sodu svinību dalībniekiem (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Valdis Lūriņš
Valdis Lūriņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

4. februārī savu 70 gadu jubileju atzīmēja Latvijas Nacionālā teātra aktieris un režisors Valdis Lūriņš. Gaviļnieku mājas pagalmā ieradās sveikt vairāki kolēģi un kursabiedri, taču policija par neatļautu pulcēšanos sāka resorisko pārbaudi, pie administratīvās atbildības saucot piecas personas. Nu svētku iznākumu komentējis pats Lūriņš.

Lūriņš sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" sacīja, ka saprot policijas lēmumu un ļaunu prātu netur.

"Kādam acīmredzot radās jautājumi – kā tad tā? Lai gan visi drošības noteikumi tika ievēroti, tas tomēr bija laiks, kad nedrīkstēja pulcēties vairāk par vienu mājsaimniecību. Un tur tomēr bija cilvēki no dažādām mājsaimniecībām. Pat ja tā ir mana meita, viņa tomēr ir cita mājsaimniecība, jo dzīvo atsevišķi. Policijai bija kaut kā jāreaģē. Un, godīgi sakot, viņi to izdarīja tiešām cilvēcīgi," atklāja Lūriņš. 

Viņš piebilda, ka policijas piespriestais sods bija minimāls – pieciem cilvēkiem bija jāsamaksā katram 10 eiro, kas jau esot izdarīts.

Likums par Covid-19 ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpumiem ļauj fiziskai personai piespriest naudas sodu desmit līdz 2000 eiro.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu