Komponista Imanta Kalniņa 80. dzimšanas dienai veltīts sienas gleznojums Liepājā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Pohevičs

Sagaidot latviešu komponista Imanta Kalniņa 80.dzimšanas dienu, Ausekļa ielā 3/5, Liepājā, tapis viņam veltīts sienas gleznojums, informēja kafejnīcas "Red Sun Buffet" pārstāvji.

Gleznojums izveidots pēc "Red Sun Buffet" iniciatīvas, sadarbojoties ar grafiti mākslinieku Elementto.

"Liepājā ir daudz interesanta un izcelšanas vērta, bet no sevis neaizbēgsi - visa Latvija mūs pazīst kā "Vēju pilsētu" un savu artavu tajā nenoliedzami ir ielicis arī komponists Imants Kalniņš, radot mūsu himnu "Pilsētā, kurā piedzimst vējš"," atzina "Red Sun Buffet" īpašnieks Mareks Alberts.

Foto: Edgars Pohevičs

Kafejnīcas pārstāvji vēlējušies uzsvērt Kalniņa lomu pilsētas dzīvē un radīt paliekošu un mūsdienīgu pilsētvides papildinājumu ar dziļāku nozīmi. Sadarbībā ar žurnālistu Kasparu Miglu tapa ideja, ko palīdzēja realizēt grafiti mākslinieks Elementton.

"Liels paldies arī kultūras namam "Wiktorija" un "Rīgas laku un krāsu rūpnīcai" par materiāli tehnisko atbalstu un video māksliniekam Indulim Pelnēnam par grafiti tapšanas procesa dokumentēšanu," atzina Alberts.

Foto: Edgars Pohevičs

Pēc viņa paustā, arī grafiti vieta nav izvēlēta nejauši. Netālu Kūrmājas prospektā ir skatāmas Liepājas himnas tekstā ietverto tēlu skulptūras.

Kalniņa 1973. gadā komponētā dziesma ar Māra Čaklā vārdiem "Pilsētā, kurā piedzimst vējš" kopš 1999. gada ir Liepājas oficiālā himna. No 1964.gada Kalniņš strādāja par Liepājas Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolas pasniedzēju. Pēc tam viņš sāka darbu Liepājas Muzikāli dramatiskajā teātrī un 1969.gadā nodibināja Liepājas rokenrola ansambli "2xBBM" jeb "Bizbizmārītes un Bigbīta mācekļi", kura uzstāšanās pēc koncerta Ogrē 1970. gada rudenī tika aizliegta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu