Grupa "Akvalande" izdod debijas albumu "Songs Of Akvalande"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Akvalande"
"Akvalande" Foto: publicitātes

2019. gadā izveidotā pašmāju jaunā grupa "Akvalande" izdod savu debijas albumu "Songs of Akvalande". Albuma septiņas dziesmas angļu mēlē ir iespējams noklausīties visās lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs - Spotify, Apple Music, Bandcamp, u.c.

"Grupa savu nosaukumu smēlusies no izbijušā Mūkusalas ūdens atrakciju parka "Akvalande", kas savulaik bija vieta, kur aizskalot ikdienas rūpes. Tā mūža nogalē bezrūpība acīmredzami valdīja ne tikai apmeklētāju vidū, tāpēc mēs vēlējāmies iemūžināt tās pretrunīgās sajūtas, kuras raisa mirstoša izklaides vieta. Tāpat kā ūdens plūda cauri ūdens atrakciju parkam, tā arī grupas pamats – divas ģitāras, basģitāra un bungas – plūst cauri septiņām albuma kompozīcijām, vai tas būtu straujākajās dziesmās kā pārgalvīgās trubās un viļņu baseinos, vai mierīgākajās – kā slinkajā upē un džakuzi. Kā tas stāstniekiem mēdz gadīties, arī mēs, rekonstruējot atmiņas, tās nedaudz piepušķojām, šoreiz gan bez špakteļa, bet gan ar vijolēm, flautām, saksofoniem, miskastēs atrastiem sintezatoriem, ventilācijas caurulēm un pa trepēm lejā mestiem krēsliem," teikts grupas preses paziņojumā.

"Songs Of Akvalande"
"Songs Of Akvalande" Foto: publicitātes

"Septiņus gadus pēc pēdējā "Akvalandes" apmeklējuma, šī vieta nu ir uzburta no jauna septiņu dziesmu ciklā "Songs Of Akvalande", kas atspoguļo dinamiku starp kluso un skaļo, līksmo un skumjo, silto un auksto, sauso un slapjo," stāsta grupas dalībnieki.

Albumu ierakstīja Lauris Stanke Ģirta Laumaņa "Hodila Records" studijā Valmierā, atsevišķas skaņdarbu detaļas ierakstītas arī "Barona buduārs" Rīgā.

"Songs Of Akvalande" miksēja Krišs Veismanis un māsterēja Gatis Zaķis. Albuma un singlu noformējumam izmantotas Evas Poišas fotogrāfijas ar Martas Folkmanes grafisko dizainu.

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu