Festivāls "Laba daba" pārcelts uz nākamā gada augustu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieskats festivāla "Laba daba" otrajā dienā
Foto: Ieskats festivāla "Laba daba" otrajā dienā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Covid-19 un ar to saistīto ierobežojumu dēļ mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba" tiek pārcelts uz 2022. gada 5. augustu, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Kristīne Griestiņa.

Viņa pavēstīja, ka biļešu tirdzniecība "Biļešu servisa" kasēs netiek pārtraukta, atzīmējot, ka arī 2020. un 2021. gadā iegādātās biļetes būs derīgas arī 2022. gada festivālā, un to maiņa nav nepieciešama.

Festivāla organizatori - pasākumu aģentūra "Pareizā ķīmija" un "Radio NABA" - norādīja, ka arī ierastos apstākļos ieņēmumi no pārdotajām festivāla biļetēm nenosedz kopējās organizatoriskās izmaksas. Viņi norādīja, ka tāda situācija ir lielākajai daļai rīkoto koncertu un festivālu visā pasaulē. Festivāla budžetu veido vairāku sadarbības partneru pienesums un svarīga loma ir katram no tiem.

"Pandēmijas ietekmē budžeta plānošana ir vēl komplicētāka, jo jārēķinās ar papildu izdevumiem, piemēram, dalībnieku un apmeklētāju testēšanai un kontroles nodrošināšanai. Izvērtējot riskus un ieguvumus kopējai sabiedrības drošībai un veselībai, saprotam, ka visiem labpatīkama festivāla organizēšana šogad nav iespējama," pauda pasākuma rīkotāji.

Pēc Griestiņas paustā, arī 2021. gada programma Covid-19 dēļ netika publiski izziņota, iespēju robežās tā tiks saglabāta uz nākamo gadu, nodrošinot ap 60 koncertprogrammām un teju 20 performancēm un izrādēm. Kopumā tiks pārstāvēti dažādi mūzikas žanri: regejs, folks, roks, elektronika, "punk", "ska" un cita mūzika, ko izpildīs gan pašmāju mūziķi, gan mākslinieki no ārvalstīm.

Bez maksas darbosies apsargāta telšu pilsētiņa skaistajā ābeļdārzā un būs pieejama plaša festivāla papildprogramma ar Dzīvo sapņu dārzu, īsfilmām, labdarības projektiem, sporta turnīriem, tirdziņu, radošām darbnīcām, meistarklasēm un citām norisēm.

Foto: Lī "Skrečs" Perijs uzstājas festivālā "Laba daba".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu