Darbu atsāk kinoteātris "Splendid Palace"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kondoru Kalves" pirmizrāde kinoteātrī Splendid Palace
"Kondoru Kalves" pirmizrāde kinoteātrī Splendid Palace Foto: TVNET

Kinoteātris "Splendid Palace" no šodienas atvērs savas kinozāles, turklāt ik vakaru turpinās darboties arī lielais ekrāns jaunajā kino terasē "Splendid Garden", informēja kinoteātrī.

1. jūlijā plkst.20.30 kinoteātra Mazajā zālē būs skatāma vācu režisora Kristiana Pecolda kinolente "Undīne", bet piektdien plkst.22.15 pirmizrādi "Splendid Garden" piedzīvos itāļu režisora Džovanni Troilo dokumentālā filma "Frīda. Esi sveicināta, dzīve!".

Kinoteātrī pavēstīja, ka gleznotājas Frīdas Kalo dzīves stāstu vispirms iekļāva Turīnas filmu festivālā, pēc tam ar panākumiem tā tika izrādīta pasaulē jau 50 valstīs. Filma akcentē Kalo mākslinieces dvēseles divējādo dabu - no vienas puses revolucionāre un mūsdienu feministiskās mākslas pioniere, no otras - sava sakropļotā ķermeņa un sarežģīto laulības attiecību upuris.

Meksikāņu gleznotāja savu pasaules izjūtu ļoti atklāti un intensīvi izpaudusi savā mākslā, ar savu sāpju un emociju pieredzi, iemantojot pasaules apbrīnu. Pēc bērnībā pārciestas slimības meitene kļuva kliba, bet 18 gadu vecumā cieta auto katastrofā, pārciešot 30 operācijas, palika sakropļota. Lai rastu izeju no situācijas, viņa sāka gleznot. Pateicoties speciālas konstrukcijas gultai ar spoguli, viņa gleznoja savus pašportretus un klusās dabas. Mākslas vēsturnieki Kalo pieskaita sirreālistiem, taču viņa pati uzskatīja, ka ir reāliste un tāda ir viņas īstā dzīve, pauda kinoteātrī.

Dokumentālajā filmā "Frīda. Esi sveicināta, dzīve!" ir iekļauts unikāls materiāls, kurš vairāk nekā 50 gadus pēc mākslinieces nāves glabājies slēgtās kārbās Kalo muzejā. Pirmo reizi publiskai apskatei tika nodotas gleznotājas privātās lietas un tērpi, personiskās fotogrāfijas, kas skar Kalo attiecības ar viņas mūža vīriešiem un sievietēm.

Frīda Kalo.
Frīda Kalo. Foto: Wikimedia Commons
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu