Āgenskalna Jaunatnes dārzā taps jauna kultūrvieta (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

10. jūlijā Jaunatnes dārzā, Āgenskalnā, notiks pirmais pasākums, kas pieteiks jaunu kultūrvietu Rīgā un ieskicēs nākotnes perspektīvu teritorijai ap pašlaik degradēto ēku Lapu ielā 24, aģentūru LETA informēja fonda "Initium" valdes priekšsēdētāja Ieva Niedre.

Atzīmējot Pārdaugavas radošā centra un fonda piecgadi, kuratoru komanda, sadarbojoties ar apkaimes attīstītājiem, sāks darbu, lai divu gadu garumā iedzīvinātu un attīstītu kādreizējo Augsburgu vasarnīcu, bijušo bibliotēkas "Zvirbulis" ēku Lapu ielā 24 un tai blakus esošo, nesen par pilsētas līdzekļiem atjaunoto, Jaunatnes dārza teritoriju.

Ēkā līdz 2018.gadam darbojās Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēka "Zvirbulis", bet kopš tā laika ēka nav apdzīvota.

Ēkā plānoti apjomīgi renovācijas darbi, pēc kuriem tā atgūs Pārdaugavai raksturīgo koka arhitektūras veidolu.

Foto: LETA

Rīgas dome pirms diviem gadiem par 263 138 eiro veica Jaunatnes dārza atjaunošanas darbus. Parkā tika atjaunots asfaltbetona segums, betona pakāpieni nogāzē, atbalsta sienas, soliņi, zāliens un citi.

Jaunatnes dārzs ir parks Āgenskalnā starp Lapu, Melnsila un Ernestīnes ielām, kas izveidots 1952.gadā. Parka platība ir nedaudz vairāk nekā viens hektārs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu